free download 78 travel guides written by experts

Lanţul hotelier Corinthia va inaugura hotelul istoric Grand Hotel du Boulevard în București

Lanţul hotelier Corinthia își va extinde portofoliul de hoteluri de cinci stele prin inaugurarea unei noi clădiri de lux, în București. Situat în centrul capitalei, fostul Grand Hotel du Boulevard își va deschide din nou porțile, sub brandul Corinthia, pe 1 decembrie 2019, de Ziua Națională a României.

Construită în 1867, clădirea monument istoric a fost folosită ultima dată ca hotel acum mai bine de 10 ani, în prezent trecând prin lucrări masive de modernizare pentru a respecta standardele și stilul caracteristic hotelurilor de lux Corinthia.

Corinthia Grand Hotel du Boulevard București va pune la dispoziția clienţilor 50 de camere şi apartamente, o ofertă gastronomică rafinată, un salon de recepții, săli elegante pentru întâlniri și facilități de lux.

Grand Hotel du Boulevard Bucuresti

Hotelul respectă tradiția Corinthia de restaurare a marilor hoteluri din Europa secolului al XIX-lea. Hotel Corinthia din Londra, hotelul Corinthia Budapesta, cunoscut anterior drept Hotelul Grand Regal și hotelul Corinthia St. Petersburg din Rusia sunt proprietăți emblematice din secolul al XIX-lea, achiziționate, reamenajate și redeschise de către lanţul hotelier Corinthia. Fostul Grand Hotel Astoria din Bruxelles a fost cumpărat în 2016, iar în prezent sunt derulate lucrări de restaurare pentru a conserva stilul arhitectural original al clădirii.

În București, rolul lanţului hotelier Corinthia va fi acela de operator conform termenilor și condițiilor contractului de management semnat pe data de 5 martie cu proprietarul clădirii, NIRO Investment Group.

QP Management, o companie afiliată grupului hotelier Corinthia, va sprijini echipa de dezvoltatori asigurând managementul de proiect şi serviciile financiare. Se estimează că lucrările de renovare vor demara în trimestrul al doilea al anului 2018.

Serviciile de consultanţă pe perioada tranzacției au fost asigurate de către Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiții, dezvoltare și administrare de active cu sediul în Dubai, EAU.

Pe data de 10 mai 2018 va avea loc ceremonia oficială de semnare a parteneriatului în prezenţa reprezentanţilor Corinthia Hotels, NIRO Investement Group şi Beaufort Global Partners alături de care se vor afla invitaţi de onoare. Data evenimentului, Ziua Monarhiei Române, a fost aleasă pentru importanța sa istorică și culturală pentru poporul român.

NOTĂ:
Parterul luxos al hotelului a fost deja renovat şi i s-a redat frumuseţea de altădată, etalând interioare somptuoase, printre care un salon de recepții impresionant realizat în nuanţe de albastru cobalt și aur, tapetat cu oglinzi venețiene, decorațiuni îmbrăcate cu foițe de aur, marmură cu venaturi albastre și candelabre de cristal de Boemia. Considerată o emblemă a Bucureștiului, clădirea de patru etaje a fost proiectată inițial de celebrul arhitect român Alexandru Orăscu, care a proiectat și clădirea Universității București, fiind clasată drept monument istoric de cultură și de arhitectură de către Ministerul Culturii. Situat la intersecția dintre Calea Victoriei și Bulevardul Elisabeta, hotelul s-a aflat în centrul vieții sociale a orașului timp de ani de zile, urmând să își recapete poziția în fruntea sectorului hotelier de lux din București.

DESPRE LANŢUL HOTELIER CORINTHIA:
Grupul Corinthia reprezintă un ansamblu de hoteluri de lux de cinci stele, înființat de familia malteză Pisani în 1962. Din anul 2000, Corinthia a devenit o companie publică cu mai multe divizii, operând ca societate comercială sub denumirea de International Hotel Investments plc, proprietarul, dezvoltatorul sau operatorul fiecărui hotel Corinthia, precum și a proprietăților imobiliare din întreaga lume. Având la bază valorile familiei și inspirată de principiile fundamentale ale spiritului Corinthia, compania se concentrează pe asigurarea calităţii, pe corectitudinea și discreția serviciilor prestate. Pentru mai multe detalii, accesați corinthia.com sau pagina pe Twitter @CorinthiaHotels sau pe Instagram @corinthiahotels.

DESPRE NIRO INVESTMENT GROUP:
NIRO Investment Group este un grup românesc cu capital integral privat, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul investițiilor, dezvoltării și managementului activelor. Grupul, care acționează ca dezvoltator de afaceri, investitor, antreprenor general și manager de infrastructură, are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafaţă de 500.000 de metri pătrați construiti, cu o valoare de peste 400.000.000 €. Printre proiectele dezvoltate și gestionate de NIRO Investment Group se numără cel mai mare hub comercial din Europa de Est, clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și hoteluri. Pentru mai multe informații, vizitați https://nirogroup.ro/.

DESPRE BEAUFORT GLOBAL:
Beaufort Global este o societate de investiții, dezvoltare și administrare a activelor care se axează pe proiecte imobiliare din sectorul ospitalității pentru hoteluri, stațiuni, complexe comerciale, spaţii rezidențiale, infrastructură, master planuri, clădiri cu destinație mixtă și inițiative guvernamentale. Înființată în Dubai, EAU, și-a creat de-a lungul timpului relații de încredere la cel mai înalt nivel guvernamental, precum și în rândul companiilor private sau de stat cu scopul executării mandatelor internaţionale orientate pe rezultate. Pentru mai multe detalii, accesați www.beaufortglobal.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *