free download 78 travel guides written by experts

Lansarile Meteor Press la Bookfest 2014

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 îşi va deschide porţile miercuri, 28 mai 2014. Editura Meteor Press vă aşteaptă cu standul propriu din pavilionul C2 de la Romexpo cu cele mai noi şi mai incintante titluri din domeniile istorie, psihologie, beletristică etc.

Am pregătit pentru vizitatorii Bookfest trei evenimente foarte importante, care vă vor face cu siguranţă curioşi şi dornici să citiţi.

● Joi, 29 mai, ora 17:00 – stand Meteor Press, pavilion C2
Kempeitai – Gestapoul japonez, Mark Felton
Participă: Dl Dorin Matei, Redactor-şef al revistei Magazin istoric;
Dl Ion M. Ioniţă, Redactor-şef al revistei Historia;
Dl Adrian Cioroianu, Decanul Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti;
Dl Bedros Horasangian, Scriitor.

Lansarea volumului Kempeitai – Gestapoul japonez, autor Mark Felton, reprezintă un eveniment editorial cu totul special pentru piaţa de carte din România prin relevarea activităţilor de anvergură de-a dreptul şocante desfăşurate de Kempeitai, temuta poliţie secretă a Japoniei, denumită şi “Corpul Soldaţilor Legii”. Autorul explică originile, organizarea şi rolul îndeplinit de aparatul Kempeitai, care exercita o putere practic nelimitată pe tot cuprinsul Imperiului Japonez.

Lansarea se va încheia cu premierea a doi câştigători care au avut comentariile cele mai apreciate în cadrul concursurilor realizate de site-ul Ziare.com şi site-ul Historia.ro cu câte un pachet format din 4 carţi de istorie.

● Joi, 29 mai, ora 18:00 – stand Meteor Press, pavilion C2
Spectacolul propagandei, Călin Hentea
Participă: Dl Călin Hentea, Autor;
Dl Adrian Cioroianu, Decanul Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti;
Dl Mihai Fulger, Şef redacţie Cinemateca Română;
Dl Bedros Horasangian, Scriitor.

Spectacolul propagandei, autor Călin Hentea, este de fapt o parte doar a unui proiect mai mare numit „Enciclopedia propagandei internaţionale” care cuprinde volume dedicate conceptelor, întâmplărilor, oamenilor şi instituţiilor propagandei. Un instrument de studiu şi informare pentru publicul larg ce formează masa contribuabililor ce plătesc războaiele şi campaniile electorale, volume care figurează de multă vreme în bibliotecile occidentale.

Spectacolul propagandei ni se prezintă zilnic sub multe şi nebănuite forme. Ni se strecoară în minte şi în suflet ţâşnind pe neaşteptate, uneori chiar atunci când ne simţim mai bine şi suntem mai relaxaţi, din paginile ziarelor, dintr-o secvenţă de film, dintr-un refren la modă, dintr-un afiş la colţ de stradă sau dintr-o vorbă auzită la radio sau la televizor în timpul cinei.

● Vineri, 30 mai, ora 17:00 – standul Meteor Press, pavilion C2
Ţarul Putin – Din interiorul cultului puterii în Rusia, Anna Arutunyan
Rusia în secolul XX, David R. Marples
Participă: Dl General (rz) Constantin Degeratu, fost Consilier prezindenţial pentru Securitate Naţională, fost Şef de Stat-Major al Armatei Române;
Dl Armand Goşu, Redactor-şef al Revistei 22;
Dl Bedros Horasangian, Scriitor.

Volumul Ţarul Putin – Din interiorul cultului puterii în Rusia, scris de Anna Arutunyan, este o carte documentară de actualitate şi prezintă o radiografie a Rusiei contemporane, a culturii şi economiei sale, precum şi a spiritului popular care i-a permis lui Vladimir Putin să capete dimensiunile unui adevărat ţar. De unde provine genul acela de putere?

Rusia a avut parte de un secol XX violent şi tumultuos, marcat de invazii, ridicarea şi prăbuşirea unui regim totalitarist şi tulburări interne. De la Nicolae al II-lea şi până la Vladimir Putin, Rusia în secolul XX, scrisă de David R. Marples într-un stil accesibil şi penetrant, reprezintă o incursiune într-un secol de frământări din interiorul Rusiei, dar şi privite într-un context global.

Editura Meteor Press vă invită să descoperiţi o nouă Rusie care se reconstruieşte după profilul conducătorului său, fără drept de tăgadă, creând o dilemă pentru istorici şi pentru istorie cu privire la interesele şi acţiunile lui Putin în zonă.

Mulţumim partenerilor noştri: ziare.com, Historia, Magazin istoric, Radio România Cultural, Liternet.ro, Observator cultural, Revista 22, 121.ro, Filme-carti.ro, cititorul.com, TvCity, Businessmagazin.ro.

Bucuresti, 23.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *