free download 78 travel guides written by experts

Lansari de carte Tritonic la Biblioteac Judeteana Mures si Office Club, marti 16 martie

În perioada 3 martie – 2 aprilie, Biblioteca Judeţeană Mureş vă invită să vizitaţi standul cu vânzare de carte al editurii Tritonic, amplasat la parterul  bibliotecii, şi să profitaţi de preţurile foarte mici pe care editura le oferă în cadrul campaniei “Cartea mai aproape de cititor”.

Urmăriţi promoţia Tritonic, “Caută bulina galbenă” şi puteţi cumpăra cărţi cu o reducere de până la 70% sau chiar cărţi la 3, 5, 10 Ron.

Marţi, 16 martie, ora 17.00, Editura Tritonic vă invită la o intâlnire cu autorii săi în “Sala de lectură documentară”, de la etajul 3 al Bibliotecii Judeţene Mureş. Veţi avea ocazia să cunoaşteţi două dintre tinerele autoare Tritonic, pe Oana Stoica Mujea, autoare de romane Fantasy şi romane poliţiste şi pe Stela Popa, o tânără jurnalistă din Republica Moldova, al cărui roman de debut, cartea 100 de zile vorbeşte despre evenimentele din aprilie 2009, petrecute în Republica Moldova.

Editorul şi autorul Bogdan Hrib, va prezenta de asemenea cărţile sale: “Filiera grecească”,  romanul istoric “Blestemul manuscrisului”scris în colaborare cu istoricul Răzvan Dolea şi un roman cu piraţi, a cărui acţiune se petrece în Somalia zilelor noastre.

Alături de autori, invitat la eveniment este sociologul Dan Dungaciu, specialist în problema aspectelor geopolitice ale relaţiilor româno-moldovene.

În aceeaşi zi, 16 martie, ora 19.00, Editura Tritonic vă invită în Club Office la o prezentare a cărţii , “Bloguri, facebook şi politica”,  o carte cu trei autori: Tudor Sălcudeanu, Paul Aparaschivei şi Florenţa Toader.

Invitaţi la eveniment alături de autori vor fi:

 Al. Cistelecan – Prof. Univ. Petru Maior, critic literar

Cornel Briscaru – Manager Club Office

Bogdan Hrib, autor şi editor Tritonic

Cărţile editurii vor putea fi cumpărate si de la standul Tritonic care va fi amenajat în Club Office, exclusiv pe durata evenimentului.

Cel mai nou roman al Oanei Stoica Mujea, Parfumul văduvei negre, este o carte scrisă la un an după Indicii anatomice, primul roman poliţist al autoarei. Când Iolanda Ştireanu este anunţată că doi dintre ziariştii importanţi ai ţării – Andrei Bădin şi Victor Ciutacu – au pus mâna pe nişte documente ce ar putea răsturna Guvernul, îşi dă seama că e singura care îi poate ţine în viaţă. Asta dacă nu e deja prea târziu.

Dacă la jumătatea cărţii enigma se rezolvă, intriga nu se sfârşeşte nici pe departe. Pentru că adevărata problemă nu e constituită de cel care a ucis şi a răpit, ci de cine avea interesul ca toate lucrurile acestea să se întâmple. De aici acţiunea devine imprevizibilă.

Astfel, ziariştii, bloggeri, guvernul, ba chiar preşedintele însuşi, ajung  să fie personaje principale pe scena crimei.

Romanele Fantasy ale autoarei, Războiul reginelor (vol.I,II) şi Regina Elfă, sunt foarte îndragite de cititorii mai tineri, dar nu numai, aflându-se în topul vânzărilor.

100 de zile, romanul Stelei Popa este un roman al Moldovei ultimilor ani, ani cu victorii şi înfrângeri, cu bucurie şi deznadejde, cu speranţă, cu flori, cu sânge… Romanul este axat pe traseul Corjova-Chişinău-Bucureşti, derulat prin intermediul personajului principal, Roberta. În timp, ziarista ajunge şi la Bucureşti, ca militantă pentru apropierea Republicii Moldova de România. Va avea de plătit pentru asta.

Filiera grecească a editorului – autor Bogdan Hrib, vorbeşte despre… o crimă! Un român este suspectul numărul 1.  Un jurnalist reciclat. Un suspect cu un cumnat bogat şi multe relaţii în lumea politică. Un poliţist grec obosit şi uşor miop. O dansatoare din Kiev cu un iubit gelos şi violent. Blănuri scumpe care ascund mistere. Elicoptere, iahturi de lux şi maşini în viteză. Un consilier rus, fost KGB-ist, care le ştie pe toate. Un inspector din Paris şi o profesoară din Salonic. Avocaţi, neveste şi mulţi poliţişti… Cine este asasinul? Care este mobilul? Ce se ascunde în trecutul fiecăruia? Cine va trage primul?

Bloguri, facebook şi politica

Cine şi-ar fi imaginat că nu vom mai avea nevoie de cunoştinţe sofisticate şi echipe de IT pentru a putea fi creatori de conţinut online, că noţiunile de divertisment, învăţare, socializare, spaţiu public şi spaţiu privat vor căpăta astfel de dimensiuni şi înţelesuri, că vom ajunge să folosim zilnic cuvinte şi tehnologii care nu existau acum câţiva ani şi că, practic, vom trăi simultan în două lumi, offline şi online?

Aceasta este miza de la care porneşte lucrarea de faţă, dovedindu-se a fi foarte utilă atât studenţilor de la facultăţile de ştiinţe politice, comunicare, jurnalism, în căutarea unor informaţii de actualitate despre impactul noilor media asupra politicii autohtone, cât şi consultanţilor politici în căutarea unor idei pentru campaniile viitoare şi chiar, de ce nu, politicienilor actuali sau viitori, în căutarea unor răspunsuri şi soluţii la problemele de legitimitate politică şi comunicare electorală.

Bucuresti, 15.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *