metalshow

Lansarea retelei de monitorizare

a absorbtiei Fondurilor Structurale

in cadrul sesiunii de training EUROLINK-Lafarge

(Sinaia 2-5 noiembrie 2006)

In cadrul sesiuni de formare organizata la Sinaia de EUROLINK-Casa Europei in parteneriat cu compania Lafarge Ciment Romania, in colaborare cu Societatea de Avocati “Hahui si Asociatii” si Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea”, in perioada 2-5 noiembrie 2006,  participantii din cadrul autoritatilor publice din mai multe judete din Dobrogea, Muntenia si Transilvania, au avut ocazia sa parcurga toate etapele de management ale unui proiect propus spre finantare din Fondurile Structurale si de Coeziune.

De asemenea, reprezentanta Agentiei pentru Dezvoltare Regionala – Sud MUNTENIA, autoritate intermediara pentru gestionarea Programului Operational Regional, a incurajat reprezentantii autoritatilor publice sa demareze pregatirea dosarelor tehnice ale proiectelor supuse spre finantare. Pe de alta parte, Presedintele Consortiului Local Busteni a impartasit experienta partenerilor din micro-regiunea Bucegi in gestionarea proiectelor mari cu fonduri europene in perioada de preaderare si a expus principalele obiective de dupa ianuarie 2007.

In urma misiunii intreprinse la Comisia Europeana si Parlamentul European, reprezentatii EUROLINK – Casa Europei au anuntat in mod oficial constituirea unei Retele de Monitorizare paralela din partea societatii civile, a modului in care sunt realizate pregatirile legislative si operationale pentru absortia Fondurilor Structurale si de Coeziune. Aceasta retea cuprinde, totodata, puncte de informare si consiliere gratuita, care vor fi lansate in intervalul imediat urmator in mai multe centre importante din tara.

Din comitetul de coordonare al retelei fac parte experti de marca, care contribuie si la desfasurarea sesiunilor de formare din tara: Dr. Constantin COJOCARU; Rectorul Universitatii Romane de Arte si Stiinte al Universitatii “Gheorghe Cristea” – Prof. Ing. Lidia CRISTEA; Av. Doina HAHUI – Senior Partner, Societatea “Hahui si Asociatii”; Dr. Lucian MOTIU – Vicepresedintele AMCOR, Dl Viorel MUNTEANU – Presedintele Asociatiei Consultantilor in Concurenta (Presedinte fondator al Consiliului Concurentei); Dr. Ing. Viorel SCURTU – Institutul de Cercetare-Proiectare Sisteme de Productie; Conf. Dr. Aurel STANCIU – Presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorului din Romania (Academia de Studii Economice); Prof. Univ. Dr. Petre PRISECARU – Institutul de Economie Mondiala al Academiei Romane; Dl Liviu RADUCAN – Presedintele asociatiei PRO ALIM SAN (organizatie coordonatoare a campaniei nationale “Vreau Paine Curata”) si  lista membrilor ramane deschisa.

In acelasi context, participantii la sesiune au mandatat pe organizatori sa sustina in fata Parlamentului si Guvernului Romaniei necesitatea identificarii unor solutii realiste si viabile, pentru acoperirea contributiei de co-finantare de 2% ce trebuie avansata de comunitatile locale pentru a putea solicita finantari din Fondurile Structurale.

Pentru informatii suplimentare si solicitarea inscrierii la viitoarele sesiuni de formare in managementul Fondurilor Structurale si de Coeziune puteti contacta secretariatul Casei Europei la adresa: eurolink@b.astral.ro sau  puteti consulta periodic paginile de internet: www.HouseofEurope.ro   ; www.StructuralFunds.ro

Bucuresti, 6.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *