metalshow

Lansarea primului numar al Buletinului Informativ al Centrului de Excelenta in Cariera Profesionala

La prima vedere, accesul la un stagiu profesional sau la o cariera la scara europeana / internationala seamana mult cu escaladarea Everestului. La o abordare insa mai atenta, pentru cei ambitiosi, indrazneti si perseverenti, visul se poate transforma destul de usor in realitate.

Daca cumva este vorba de un secret, acesta consta in arta de a stabili un traseu cat mai scurt intre oferta de pe piata resurselor umane si dorinta candidatului. Adesea, absolventii sau tinerii profesionisti din Romania sunt mai aproape de calitatile cerute de angajatori decat ar crede ei insisi. Cu toate acestea, parcursul de realizat, intre CV-ul initial si cerintele noii pozitii, nu este deloc o intreprindere facila. Cu atat mai mult, o auto-evaluare a propriei experiente profesionale este arareori obiectiva. Tocmai in intampinarea acestor tipuri de nevoi, Centrul de Excelenta in Cariera Profesionala al Casei Europei EUROLINK vine de acum inainte mai indeaproape in sprijinul parcurgerii asistate tehnic a candidatilor pana la tinta aleasa.

In acest sens, am relansat recent Buletinul informativ al Centrului de Excelenta, care ofera tuturor membrilor afiliati sugestii si sfaturi competente pentru pregatirea din timp a unui dosar credibil in cele mai indraznete competitii in care se angajeaza participantii:
-Cum alegem programul sau job-ul pe care dorim sa il accesam?
-Este completarea dosarului de candidatura “floare la ureche” pentru oricine?
-Este cunoasterea limbilor straine principalul atu?
-Cat de importanta este calitatea traducerii documentelor de candidatura?
-La ce sunt bune atestarile altor cunostinte, competente si abilitati?
-Necesita cunostinte sau aptitudini speciale identificarea surselor de finantare ale participarii sau accesului la interviurile pentru anumite pozitii?

Sumarul Buletinelor nu va reprezenta un ghid pretentios, ci o cale de semnalare a problemelor si piedicilor care pot fi evitate in procesul de candidatura. In plus, membrii Centrului de Excelenta beneficiaza si de o evaluare competenta si gratuita a CV-ului personal si de o lista cu oportunitati active, cu titlu de exemplificare, asupra pozitiilor atractive la care sunt invitati sa acceada. Reamintim aici ca in oferta Centrului de Excelenta EUROLINK intra toate componentele de informare, asistenta tehnica, training si consultanta in cariera profesionala pentru cei motivati sa-si desavarseasca performantele in mediul european sau international.

Bucuresti, 13.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *