Kinodiseea

Lansarea competitiei „Premiile pentu promovarea intreprinderilor europene”, editia 2014

Comisia Europeană a lansat ediția din 2014 a "Premiilor pentru promovarea întreprinderilor europene", o competiție menită să răsplătească cele mai ingenioase și mai de succes inițiative ale organismelor publice din UE și ale parteneriatelor de tip public-privat care susțin spiritul antreprenorial, precum și ale întreprinderilor mici și mijlocii în special. La nivel național, competiția începe acum, iar în mai, câștigătorii din fiecare țară vor fi selectați pentru a concura la nivel internațional. Scopul ultim al participanților este obținerea Marelui Premiu al Juriului în octombrie, la Napoli.

Antonio Tajani, vicepreședinte al Comisiei Europene, comisar pentru industrie și antreprenoriat, a declarat: „La cinci ani după punerea în aplicare a inițiativei UE în favoarea întreprinderilor mici, putem observa că întreprinderile mici și mijlocii au făcut mari progrese, dar încă mai există multe obiective de atins. Aducerea în centrul atenției a acestor povești de succes referitoare la promovarea spiritului antreprenorial contribuie la inspirarea organismelor publice din UE și a parteneriatelor de tip public-privat să desfășoare și să încurajeze afacerile într-o mai mare măsură. Așteptăm cu nerăbdare să aflăm ce proiecte interesante și inovative vor fi propuse pentru obținerea "Premiilor pentru promovarea întreprinderilor europene" în 2014.”

Cum să participaţi

Pentru informații suplimentare privind "Premiile pentru promovarea întreprinderilor europene", vizitați pagina de internet, urmăriți desfășurarea competiției pe Twitter în engleză, franceză, spaniolă, italiană sau germană, sau vizitați pagina de Facebook oficială dedicată premiilor.

Cele șase categorii ale competiției sunt:

  • Promovarea spiritului antreprenorial

  • Investiții în abilitățile antreprenoriale

  • Îmbunătățirea mediului de afaceri

  • Sprijinirea internaționalizării afacerilor

  • Sprijinirea dezvoltării piețelor verzi și a eficientizării resurselor

  • Antreprenoriat responsabil și favorabil incluziunii.

Etapele competiției

Competiția se desfășoară în două etape; candidații trebuie mai întâi să concureze la nivel național pentru a deveni apoi eligibili pentru a concura la nivel european. Pentru competiția la nivel național, fiecare țară va selecționa, până în mai 2014, două proiecte care vor fi desemnate să participe la competiția europeană.

Juriul european va alege o listă de candidați. Toți candidații propuși pentru competițiile naționale și pentru cea europeană vor fi invitați să participe la ceremonia de decernare a premiilor, în cadrul căreia câștigătorii sunt recompensați pentru eforturile depuse și au ocazia de a se prezenta într-un mediu paneuropean. Premiile vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii ce se va desfășura cu ocazia Adunării IMM-urilor din 2014, în Napoli, Italia, în perioada 2-3 octombrie.

Context

Începând din 2006, "Premiile de promovare a întreprinderilor europene" recompensează excelența în promovarea antreprenoriatului și a întreprinderilor mici la nivel național, regional sau local. De la lansarea premiilor, au fost prezentate peste 2.500 de proiecte care, împreună, au contribuit la crearea a peste 10 000 de societăți noi. Obiectivele urmărite sunt identificarea și recunoașterea activităților și a inițiativelor de succes, întreprinse în scopul promovării întreprinderilor și a spiritului antreprenorial, prezentarea și împărtășirea unor exemple ale celor mai bune practici și politici antreprenoriale, o mai mare sensibilizare cu privire la rolul antreprenorilor în societatea europeană, precum și încurajarea și inspirarea unor potențiali antreprenori.

Pagini Utile

  • Urmăriți un material video cu câștigătorul Marelui Premiu al Juriului din 2013, Camera de comerț și industrie din Letonia

  • Aici găsiți mai multe informații despre toți câștigătorii ediției 2013

Bucuresti, 27.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *