free download 78 travel guides written by experts

Lansarea albumului si a expozitiei de fotografie „Royal Fashion”

Compania de Teatru Passe- Partout Dan Puric, în colaborare cu Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” organizează pe 24 martie 2004, ora 12.00, în foaierul Teatrului Național de Operetă, vernisajul expoziției de fotografie „Royal Fashion” și lansarea albumului de fotografie „Royal Fashion”.

Albumul este realizat de Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” și de Compania de Teatru „Passe-Partout Dan Puric”. Sponsorul expoziției și al tipăririi albumului este Raiffeisen Bank.

„Royal Fashion” este cel mai recent spectacol, semnat de Dan Puric si realizat în colaborare cu Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”. Premiera a avut loc pe data de 10 mai 2010, Ziua Regalității Române.

Spectacolul „Royal Fashion” este o parabolă inedită despre monarhie și putere. Costumele fabuloase create de Doina Levintza, scenografia Corinei Grămoșteanu și coregrafia lui Traian Vlaş completează universul imaginat de Dan Puric, nuanțând momente și spărgând conveniențe.

Albumul prezintă spectacolul din patru perspective diferite: repetiții (making of), imagini din spectacol, fotografii de fashion din creațiile Doinei Levintza, care apar în spectacol și fotografii de arhivă cu membri ai Casei Regale Românești.

Atât fotografiile care vor fi expuse cât și cele care se regăsesc în album au fost realizate de către fotograful japonez Tomoaki Minoda, în timpul repetițiilor și la primele reprezentații cu „Royal Fashion”.

Evenimentul va beneficia de prezența unor membri ai Casei Regale a României.

De asemenea vor fi prezenți: Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank, personalități ale culturii românești, echipa care a realizat spectacolul „Royal Fashion”, actori și jurnaliști.

DESPRE PROIECTELE «ROYAL FASHION»:

Sponsorul albumului şi al expoziţiei este Raiffeisen Bank. Despre acest proict, Steven van Groningen, Președinte & CEO Raiffeisen Bank a declarat: „Avem deja o tradiţie în colaborarea cu trupa Passe-Partout şi cu Dan Puric şi, de fiecare dată, am avut satisfacţia unui act artistic de calitate. Mă bucur că reuşim să oferim, prin deschiderea aceastei expoziţii şi prin editarea albumului “Royal Fashion”, un reper cultural care merită cunoscut, văzut şi vizitat.”

Dan Puric, regizorul spectacolului Royal Fashion şi coordonatorul celor două proicte a spus: „Am încercat prin acest spectacol să aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul înălţător al calităţii. Căci regalitatea asta presupune: o înălţare, o înnobilare, o scoatere din mulţime. În termenii vieţii, femeia pe care o iubim este regina noastră. Ea ne-nalţă dincolo de obişnuitul trăit până s-o cunoaştem. La fel, bărbatul iubit de femeie este regele ei. Dragostea, deci, nu este nici pe departe o stare democratică, ci o stare aristocratică. Este, dacă vreţi, înnobilarea firii umane, atât de supusă biologicului şi gregarităţii, cu statutul de fiinţă.”

Bucuresti, 23.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *