free download 78 travel guides written by experts

Lansare de disc: Mirela Zafiri – Colinde pentru mama

Mirela Zafiri, prim-solista a Operei din Brasov, lanseaza albumul „Colinde pentru mama” marti, 15 decembrie 2009, ora 11.00, la Centrul de Presa al Radio Romania. Invitati la eveniment vor fi compozitorii ale caror lucrari se regasesc pe album. Discurile vor fi prezentate de Costin Tuchila.  
 
Albumul aparut la DMG Records Bucuresti contine 31 de piese, 10 dintre acestea fiind colinde ale compozitorilor romani contemporani, in prima auditie absoluta, compuse special pentru acest CD de Dan Voiculescu, Sabin Pautza, Theodor Grigoriu, Felicia Donceanu, Carmen Maria Carneci, George Balint, Nicolae Coman, Doru Popovici, Carmen Petra Basacopol. Albumul mai contine colinde populare romanesti si piese clasice, printre care „Ave Maria” de Franz Schubert, „In stiller Nacht” de Johannes Brahms, „Stille Nacht” de Franz Xaver Gruber, „Wiegenlied” de Johannes Brahms, „Ave Maria” de Charles Gounod, „O, Bethleem, oras micut…” de Lewis Redner.

Orchestratie, aranjament si conducere muzicala: Catalin Tarcolea.
 
Albumul „Colinde pentru mama” al sopranei Mirela Zafiri este a treia aparitie discografica din acest an a apreciatei artiste, dupa Mihail Jora – „Cantece” si George Enescu – „Sapte cantece pe versuri de Clément Marot” (la pian: Ana Maria Ciornei).
 
Una dintre cele mai bune voci de soprana lirica de astazi, Mirela Zafiri dovedeste o sensibilitate speciala, frazare plina de distinctie, nuante extreme abil stapanite in monodiile de pe acest album sau in talmacirea partiturilor clasicizate si totodata un rafinament armonic aparte in colindele romanesti cantate a capella, pe mai multe voci, prin suprapunere.
 
In perioada 14 – 18 decembrie, soprana va fii invitata emisiunii „Vorba de cultura” de la Radio Romania Cultural (orele 12.05 – 13.00), realizata de Attila Vizauer.

Bucuresti, 15.12.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *