free download 78 travel guides written by experts

Lansare de carte la Libraria Bastilia: „Superhero” de Ciprian Macesaru

Miercuri, 7 martie, de la ora 19.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Piaţa Romană nr. 5), va avea loc lansarea romanului Superhero, ce reprezintă debutul în proză al lui Ciprian Măceşaru, cunoscut deja pentru volumele sale de poezie (Cîntecul greierilor de sub calea ferată sau Poeme) sau pentru cronicile de carte pe care le semnează în revista Şapte Seri. Romanul Superhero a apărut de curînd în colecţia „Proză” a editurii Cartea Românească.

Vor prezenta: Alex Ştefănescu şi Dan C. Mihăilescu

Va modera: Oana Boca

Paul este un scriitor mediocru, un editor amoral, un soţ jalnic şi un fiu revoltat într-o lume a succesului rapid şi a vedetelor de tot felul. Se visează un mare romancier, îşi doreşte să fie un Superhero. Apăsat de amintiri traumatizante din copilărie şi format de poveşti cu supereroi de mucava, oscilînd între bovarism şi impostură, el reuşeşte totuşi să dobîndească celebritatea mult visată în urma unui furt literar care însă nu rămîne fără urmări. Romanul lui Ciprian Măceşaru este prima dintre ele.

„Cum să nu admiri necondiţionat aşa o fierbinte coregrafie meditativă, deopotrivă juvenilă şi agil exersată, ingenuă şi experimentată, într-un peisaj uman ireversibil alterat de prostie, rea-voinţă, rea-credinţă şi neputinţă?” (Dan C. Mihăilescu)

„Dar Ciprian Măceşaru scrie şi proză, gen în care va deveni în scurtă vreme, cu un grad mare de probabilitate, un autor de prim-plan. Analiza psihologică subtilă şi totuşi succintă, construcţia epică elegantă, umorul fin, datorită căruia fiecare schiţă pare o secvenţă dintr-o comedie a existenţei, contribuie deopotrivă la cucerirea cititorului.” (Alex. Ştefănescu)

Ciprian Măceşaru s-a născut pe 7 septembrie 1976, la Cîmpina. A debutat în anul 2007 cu volumele Cîntecul greierilor de sub calea ferată (poeme) şi Dialoguri în oglindă (interviuri), apărute la Editura Curtea Veche. În anul 2010 publică, la Editura Brumar, jurnalul cultural Focul din tîmplă şi volumul Poeme, urmat, în 2011, de Străzi interioare.

Este prezent în antologia Cele mai frumoase poeme din 2010, selecţie de Claudiu Komartin şi Radu Vancu, Editura Tracus Arte, 2011.

A publicat articole, interviuri, proză şi poezie în reviste precum: Litere, Arte & Idei, România literară, Cuvîntul, aLtitudini, Poesis Internaţional, Orizont, Mu (Spania).

Semnează cronica de carte din revista Şapte Seri. Este fondatorul şi directorul revistei Accent Cultural din Bucureşti.

Bucuresti, 06.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *