free download 78 travel guides written by experts

Lansare de carte la Congresul Asociaţiei Astrologilor din România: Stele fixe şi constelaţii în astrologie, de Vivian E. Robson

Duminică, 8 octombrie, de la ora 10:00, în Sala Panorama a Hotelului Parliament din Bucureşti (str. Izvor nr. 106), va avea loc lansarea volumului Stele fixe şi constelaţii în astrologie, de Vivian E. Robson, apărut la Editura Polirom, în colecţia „Hexagon. La limita cunoaşterii”, disponibil şi în ediţie digitală.

Traducerea volumului a fost realizată de un grup de membri ai Asociației Astrologilor din România (AAR): Nicoleta Eşanu (coordonator traducere), Mihaela Dicu, Mihaela Işfan şi Monica Lazăr. De îngrijirea ediției şi note s-a ocupat Mihaela Dicu.

Lansare cărții va fi găzduită de Congresul Asociaţiei Astrologilor din România, ediția a XIII-a, ce se va desfăşura în perioada 6-8 octombrie 2017, la Bucureşti.

afis lansare Stele fixe si constelatii in astrologie de Vivian E. Robson

Invitată de onoare: Lucia Bellizia, traducător, autor, președintele Asociației Culturale Apotélesma, Italia.

Oferind un set de cunoştinţe indispensabile celor dornici să pătrundă tainele influenţei astrologice a stelelor şi constelaţiilor, cartea lui Vivian E. Robson, publicată pentru prima dată în 1923, a devenit rapid o referinţă de primă importanţă în domeniu.

Autorul nu se limitează la interpretarea temei natale, ci tratează inclusiv astrologia mondială (influenţa astrelor asupra evenimentelor la scară istorică şi planetară), astro-meteorologia şi folosirea astrologiei în magie, lucrarea avînd un accentuat caracter practic. Volumul mare de informaţii este bine sistematizat, iar prezentarea sintetică şi tabelele oferite facilitează utilizarea acestora de către cei interesaţi de practicarea astrologiei.

Prin detaliile despre caracteristicile astronomice ale stelelor şi constelaţiilor, istoricul şi legendele mitologice asociate cu denumirile lor, Stele fixe şi constelaţii în astrologie are deopotrivă o valoare cultural-ştiinţifică, fiind o lectură instructivă inclusiv pentru iubitorii bolţii înstelate care nu au preocupări astrologice.

Carte recomandată de Asociaţia Astrologilor din România.

Vivian Erwood Robson (1890-1942) a fost bibliotecar. Fire studioasă, a fost atras îndeosebi de astrologie. A studiat îndeaproape scrierile astrologilor antici, medievali și renascentiști, dobîndind o vastă cultură în domeniu. Cărțile sale despre stelele fixe, astrologia electivă și astrologia relațională au devenit lucrări clasice ale secolului XX.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *