free download 78 travel guides written by experts

Lansare de carte – „Istoria gandirii buddhiste” de Edward J. Thomas

Editura Herald vă invită la:
Lansare de carte –„ Istoria gândirii buddhiste ” de Edward Joseph Thomas

Invitaţi:
Radu Bercea
Mihai Popa-Radu
Aurelian Scrima

Moderator: Igor Mocanu (PR Executiv – Editura Herald)

Data: joi, 24.11.2011
Ora: 17h00
La standul Editurii Herald nivel 0, Nr. 23, de la Gaudeamus, Bulevardul Eugen Preda, Romexpo, București

Despre autor:
Edward Joseph THOMAS (1869-1958) a scris mai multe carti despre gandirea orientala, socotite clasice prin claritatea si acuratetea lor:
– Vedic Hymns (1923);
– The Song of the Lord: Bhagavadgita (1931);
– Early Buddhist Scriptures (1935);
– The Life of Buddha: As Legend and History (ed.2, 1953);
– The Perfection of Wisdom (ed.3, Charles E. Tuttle, 1992), History of Buddhist Thought (Routledge & Kegan).

Despre carte

O mare parte din ceea ce stim astazi despre buddhism in Occident se centreaza mai ales asupra filosofiei sale si asupra modului in care aceasta poate schimba viata omului. Nu e mai putin adevarat ca de-a lungul istoriei, mitologia buddhismului, scripturile, eroii si promisiunea sa de eliberare din ciclul renasterii au fost doctrine cunoscute de toata lumea. La toate acestea se adauga o insemnata zestre de concepte si idei filosofice (karma, nirvana, vacuitatea etc.) si o psihologie dintre cele mai profunde.

In Istoria gandirii buddhiste, E. J. Thomas manuieste cu eruditie un vast material organizandu-l intr-o forma accesibila cititorului european. Istoria buddhismului trasata de el "este istoria dezvoltarii, schismelor, deformarilor si reformelor prin care a trecut sistemul in timp ce s-a raspandit in India si dincolo de aceasta si pe masura ce a fost acceptat si reinterpretat de cele mai diverse culturi ale Asiei". Fara a se cantona intr-o interpretare rigida si arida a buddhismului, autorul exploreaza temele principale ale acestuia, miscandu-se abil si cu eruditie printr-un ocean de conceptii ce se intinde pe doua milenii si jumatate. Astfel, el pune in discutie originea fiecarei idei si manifestarile sale fundamentale, subliniind totodata actualitatea lor inclusiv pentru omul occidental.

Alte noutati din Colecția CULTURA SI CIVILIZATIE :


Bucuresti, 24.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *