Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

L’Amande, prima cofetărie gluten free din România, anunță deschiderea celei de-a doua francize la Timișoara

LAmande Timisoara

Cofetăria L’Amande a anunțat deschiderea unei noi francize, la Timișoara, după ce prima a fost inaugurată anul trecut în iunie, la Bacău. Investiția se ridică la 70.000 euro și se bucură de o locație în ansamblul rezidențial ISHO, aflat pe malul râului Bega.

Noua cofetărie este situată în cartierul rezidențial ISHO, care a devenit un punct de reper important pentru Timișoara, având o zonă pietonală foarte frumoasă, unde se vor deschide multe alte restaurante și cafenele, spații de socializare și relaxare, centru de conferințe, dar și un spațiu multifuncțional dedicat evenimentelor culturale și sociale.

Franciza L’Amande înseamnă un business la cheie, cu tot ce înseamnă brand, imagine, rețete, distribuitori, materii prime, dar și training și suport de la începutul business-ului și pe parcurs. Orice francizat începe cu o echipă de doi cofetari, patiseri, care vin în training la București pentru a învăța rețetele. Ambele francize dispun de un loc de servire în interior, dar și de terasă. La Timișoara, franciza a fost achiziționată de o familie de medici, Adriana Dragomir și Tiberiu Dramogir, și Romantiana Achimescu, care lucreaza în industria farmaceutică. Aceștia au decis să se alăture antreprenorilor, respectiv familiei L’Amande și să aducă zâmbete timișorenilor care așteptau deschiderea cofetăriei.

LAmande Timisoara

Produsele cofetăriei se adresează celor cu boala celiacă, cu intoleranță la gluten, cu diverse tipuri de alergii, dar și celor care își doresc doar să urmeze un stil de viață sănătos. De la prăjiturile clasice, precum eclere, amandine, Doboș, la prăjituri sofisticate, precum mousse-uri sau Entremet-uri până la pâine, croissante, gogoși, pateuri, covrigi, o gamă largă de fursecuri și biscuiți, toate sunt create după rețete tradiționale, venite din Bucovina. Fiecare cofetar din echipă și-a adus aportul și experiența, creând un portofoliu de produse foarte mixt. Toate rețetele au fost adaptate sau create în funcție de necesitățile comunității de celiaci, implicit ale fondatoarei.

,,Mi-am dorit să promovăm produsele noastre, pentru a putea ajuta cât mai multe dintre persoanele care suferă de intoleranță la gluten, care au alergii sau care pur și simplu își doresc un stil de viață sănătos. Nici nu exista un loc mai potrivit în Timișoara pentru prima cofetărie gluten free din vestul țării, iar astfel sper că lumea va fi curioasă să ne încerce produsele”, a declarat Daniela Alecse, fondatoarea L’Amande.

Valoarea medie a bonului pentru București este de 100 lei, în timp ce la Bacău 50 lei, iar cifra de afaceri estimată pentru anul 2022 este de 90.000 euro. Toate aceste vânzări având loc doar în locațiile cofetăriei, întrucât antreprenorii nu realizează vânzări online.

Clienții L’Amande sunt în principal cei cu intoleranță la gluten sau alte boli autoimune, care necesită regim fără gluten, dar și părinții copiilor cu multe alte alergii care nu pot consuma prăjituri după metodele clasice. De asemenea, o mare parte dintre clienți sunt cei care au descoperit produsele și care le apreciază fără a avea nici o problemă de sănătate.

Planurile de viitoare ale companiei cuprind exitenderea în următoarele luni și în alte orașe mai mari, precum Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Brașov.

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.