free download 78 travel guides written by experts

Lămâi, cărți și prieteni

Jo Cotterill
Editura Corint Junior

Mae este noua fată de la școală. Ea vrea să se împrietenească deîndată cu Calypso, o fată retrasă. Mama lui Calypso a murit cu ani în urmă, iar de atunci tatăl s-a restras. Lucrează de acasă, în calitate de corector, și visează să publice o encicplopedie despre lămâi.

Lămâi, cărți si prieteni

Calypso nu este interesată de prieteni. Dar cum Mae are aceeași pasiune pentru cuvinte și cărți ca ea, fetele se apropie. Mae o invită la ea acasă. Ajung chiar să scrie o povestire împreună.

Familia lui Mae este plină de viață. Și iubitoare, astfel că, deși uneori fetele au intenții bune, când reușesc să facă vreo trăznaie, mama lui Mae le iartă.

Numai că problemele apar curând. Totul începe cu o recenzie negativă primită de cartea scrisă de cele două fete. În plus, Calypso descoperă un secret trist acasă, în biblioteca sa.

Vor reuși fetele să depășească această criză sau se vor certa iremediabil? Va avea succes Calypso în încercarea ei de a-și salva familia? – vă las pe voi să aflați.

Romanul scris de Jo Cotterill este ușor de citit, atractiv, cu numeroase pagini cu dialoguri. Capitolele sunt scurte, iar acțiunea este bine dozată, astfel încât fiecare capitol generează curiozitate și observi, la final, că nu ai lăsat cartea din mână, captivat fiind de poveste și de aventurile fetelor. Cartea a câștigat în 2017 mai multe premii: Oxfordshire Book Award, Stockport Children’s Book Award și Tower Hamlets Book Award.

O lectură perfectă pentru vacanțe pentru tineri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *