Kinodiseea

Lacuna Coil, un nou nume greu pe scena ARTmania Festival 2011

Legenda rock a Italiei contemporane, Lacuna Coil, un nume omniprezent în media muzicală din România, aclamat de publicul festivalului încă de anul trecut, își dedică ziua de sâmbătă, 13 august, participanților la ARTmania Festival 2011. Lacuna Coil va cânta în aceeași zi cu Republica și Sonata Arctica. Noutatea acestui an aduce patru trupe pe scena din Piața Mare. Programul complet al zilei de sâmbătă va fi facut public în curând.

O altă veste bună pentru cei ce nu au reușit să-și garanteze vacanța la Sibiu: presale-ul III se prelungește până la sfârșitul lunii aprilie ofertând abonamentul festivalului cu 110 lei și biletele pentru fiecare zi din Piața Mare cu 70 de lei. Accesul în spațiile festivalului este permis posesorilor de brățări ARTmania, valabile în zilele respective obținute în urma preschimbării biletelor la punctele de informare din Sibiu.

Festivalul ARTmania din cetatea Sibiului are loc în cea de-a doua săptămână a lunii august, respectiv în intervalul 8-14 august 2011. Ajuns la cea de-a șasea ediție, festivalul prezintă un program cultural bogat și diversificat, adaptat publicului și atmosferei cetății medievale. Cele 8 concerte din Piața Mare vor avea loc în zilele de vineri și sâmbătă, 12 și 13 august. Pe lângă acestea, participanții la festival se pot bucura timp de 7 zile de expoziții și evenimente alternative și de manifestări dedicate artelor frumoase, la care vor avea acces în baza biletelor sau abonamentelor achiziționate.

Lansarea albumului “Shallow Life” (2009), produs de Don Gilmore (Linkin Park, Pearl Jam) și înregistrat în celebrele studiouri NRG Studios din Los Angeles, a însemnat pentru Lacuna Coil atât cea mai bună intrare în topul Billboard, cât și cel mai bun debut din USA în acest top pentru Century Media Records, ajungând în Topul 200 Billboard direct pe locul 16.

“Shallow Life” a ajuns pe cele mai înalte poziții și în topurile din Italia, Australia, UK, Germania, Franța, Olanda, Belgia, Spania, Elveția, Austria, Grecia și Japonia. Trupa și-a asigurat prezența în paginile celor mai bune reviste de muzică, ca Kerrang! și Big Chesse în UK, Hard Rock în Franța, pe coperțile revistelor XL și Vanity Fair din țara lor de origine, Italia, dar și în cele mai cunoscute reviste din lume, Metal Hammer, Rolling Stones și Rock Sound.

Debutul formației pe piața muzicală din America a fost în 2001, cu albumul “Unleashed Memories”, dar Lacuna Coil a atins culmile succesului cu “Comalies” în 2002. În 2004, Lacuna Coil a devenit o trupă faimoasă prin participarea la festivalul Ozzfest alături de trupe precum Disturbed, System of a Down și Ozzy Osbourne.

Cel de-al patrulea album de studio “Karmacode” a intrat direct pe locul 28 în prima săptămână de la lansare în topul Billboard 200 din SUA, pe locul 2 în topul albumelor rock din UK, precum și în topurile muzicale din Italia, Germania, Austria, Franța, Spania, Grecia, Finlanda, Olanda și chiar în Emiratele Arabe Unite. Peste 40 de reviste și ziare din întreaga lume, incluzând Metal Hammer, Rock Sound, Revolver, Rolling Stone, Rock Hard și Scream au avut Lacuna Coil pe coperta.

După succesul enorm avut la Ozzfest în 2006 și după participarea triumfătoare la câteva festivaluri prestigioase din Europa, precum Download Festival, Graspop, Rock Im Park și Rock Am Ring, trupa a continuat cu un turneu sold out în USA, alături de Stone Sour și Rob Zombie. Cu toate acestea ei nu au luat nicio pauză din activitate, au finalizat primul DVD în 2008 – “Visual Karma (Body, Mind and Soul)” înainte de a pleca în turneu în Europa și au început înregistrările pentru cel mai nou album al trupei – “Shallow Life”.

În 2011, Lacuna Coil va merge în Elveția la GreenField Festival în iunie unde va întâlni Apocaliptica, System of a Down, Disturbed sau Bullet For My Valentine, apoi la Sonisphere în Los Angeles unde va concerta alături de Iron Maiden, Dream Theater și Arch Enemy în iulie, urmând ca în august să aterizeze într-un loc foarte special: ARTmania Festival. Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului: www.artmaniafestival.ro. Următorul comunicat va prezenta noile facilități dedicate publicului ARTmania: mult așteptatul Camping ce va fi inaugurat în acest an la Sibiu.

Biletele și abonamentele pentru ARTmania Festival 2011 pot fi achiziționate din rețeaua magazinelor Diverta, și Eventim (Germanos, Cărturești etc.) și online, pe shop.artmania.ro, eventim.ro și www.myticket.ro.
Acțiune (co-)finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primaria și Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Media Partners: România Liberă, Academia Cațavencu, GQ, Autoexpert, Chip, Level, Popcorn, 24-FUN, Port.ro, Metalhead.ro, Elevate, Neogen, RadioLynx, iconcert.ro, metalfan.ro, artactmagazine.ro, carteadenisip.ro, rockstage.ro, rockarolla.ro, rockxpress.ro, radio3net.ro, muzicabuna.ro.

Bucuresti, 07.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *