Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

La vanatoare cu Marele Carmaci, Nicolae Ceausescu

Deși prefera vânatul mare, Nicolae Ceaușescu nu s-ar fi dat în lături de la nicio partidă de vânătoare, vreodată.

Se spune că în fiecare iarnă, fostul conducător organiza partide inițiatice de vânătoare de fazani pentru diplomații străini acreditați în România.

Așa se explică prezența tolbei de vânătoare pentru păsări în echipamentul său.

Tolba cu ciochinari (preț de pornire: € 400) legată și de una dintre tradițiile preferate ale lui Ceaușescu, "botezul vânătoresc". Novicii, în cazul de față diplomații străini, țineau în mână un fazan sau un iepure vânat și răspundeau câte unei întrebări din partea "nașului" (Nicolae Ceaușescu). Dacă răspunsul nu era pe placul acestuia, novicii primeau trei lovituri de vergea peste fund, în semn de acceptare în tagma vânătorilor.

Dincolo de scenariile imaginate, fără greș apare întrebarea: ce transporta Nicolae Ceaușescu în tolba sa pe timpuri de vânătoare? Fără a ști cu exactitate, dar presupunem că ar fi putut conține printre altele un dispozitiv de confecționat cartușe pentru vânătoare (preţ de pornire: € 40), un corn de vânătoare, pentru păstrarea prafului de pușcă, decorat cu motive tradiționale românești (preţ de pornire: € 50) sau o esență mai puternică de tipul rafinatului whisky Syndicate 58/6, 12YO Blended Scotch (preț de pornire: € 32).

Nici un echipament de vânătoare nu ar fi complet fără un Land Rover Serie IIA, cel mai longeviv vehicul off-road produs vreodată (preț de pornire: 7.500 euro). Anii "60 au adus modelului atât o reputație de mașină indestructibilă, cât și notorietate, Land Rover fiind folosită la filmarea documentarelor din Africa, Asia și Australia, participând astfel la majoritatea caravanelor științifice organizate în secolul XX.

Pentru a descoperi secțiunea de Navigație, alături de cea de artă plastică, printre care și o colecție de marine de Dimitrie Știubei, vă invităm în expoziția din Constanța, mai întâi la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (15 iulie – 16 iulie), unde va avea loc si Vernisajul miercuri, 15 iulie, ora 12:00. Apoi, expoziția se mută la Hotel Vega din Mamaia, între 17- 19 iulie. Licitația de Cinegetică și Navigație, inclusiv o colecție de pictură Dimitrie Știubei și o mică colecție de whisky-uri rare va avea loc duminică, 19 iulie, ora 20:00 la Hotel Vega.

Bucuresti, 14.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *