bucharest tech week 2021

La TVR Cultural – Zilele Bucurestiului la Viena

prima parte

În 5 şi 12 august, de la ora 21.00, TVR Cultural oferă telespectatorilor cele mai importante momente din desfăşurarea amplei manifestări: Zilele Bucureştiului la Viena – Sampling Bucharest, desfăşurat în luna mai a acestui an în capitala Austriei.

Producătoarea Yvona Cristescu a surprins momente din manifestările artistice ale tinerilor muzicieni de la Liceul „George Enescu”, secvenţe din concertul naistului Gheorghe Zamfir, scene din spectacolul cu baletul „Pygmalion”, susţinut de interpreţii „Operei Comice pentru copii”, interviuri cu spectatori şi realizatori de spectacole, cu artişti români care activează la Staatsoper, cu artişti plastici care au expus în spaţiile muzeale vieneze. Zilele Bucureştiului la Viena – Sampling Bucharest, şi-a propus să înfăţişeze vienezilor un altfel de Bucureşti decât cel atât de blamat ani de zile în mass-media internaţională. „Bucureştiul doreşte să se facă cunoscut lumii prin efortul său continuu de a se desprinde de trecutul care l-a aruncat fără voia sa în afara familiei europene. În acest scop, gazdele, locuitorii Vienei, au fost invitate să urmărească o demonstraţie a potenţialului uriaş de care dispune Bucureştiul, într-o mare diversitate de domenii”, ne-a spus Yvona Cristescu, producătorul tv al reportajelor realizate la Viena.

În teritoriul cultural artistic, timp de trei săptămâni, sălile de teatru, parcurile mari ale capitalei austriace, importantele lăcaşuri de cult, precum şi străzile centrale pietonale au devenit podiumurile unor demonstraţii de profesionalism. Muzicieni, actori, artişti plastici, dansatori, coregrafi din toate generaţiile, artişti de renume, dar şi tineri în plină afirmare au comunicat mesajul lor într-un limbaj de nivel european. „Sampling Bucharest” a organizat şi dezbateri pe teme de arhitectură, urbanistică, „metropolă europeană”.

Bucuresti, 2.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *