PR Summit 2021

La TVR 3 incepe “Saptamana mediului tau”

TVR 3 susţine campania ,,Săptămâna mediului tău", organizată de Ministerul Mediului, în perioada 1 – 6 iunie 2009. Campania cuprinde o serie de evenimente menite să marcheze Ziua Mondială a Mediului, eveniment sărbătorit anual pe 5 iunie.

Astfel, luni, 1 iunie, în intervalul 12.00 – 12.45, TVR 3 va transmite în direct, din Piaţa Constituţiei, un spectacol de divertisment dedicat copiilor, cu muzică, dans, concursuri şi momente comice cu spiriduşi. Spectacolul, realizat de o echipă a televiziunii publice, continuă pe TVR 3 de la ora 14.00. Totodată, telespectatorii îi vor putea urmări pe cei aproximativ 2000 de copii, membri ai cluburilor ,,Împreună pentru natură" patronate de Asociaţia Ecosophia şi elevi din 170 de şcoli din Bucureşti, care vor construi din corpurile lor, în Piaţa Constituţiei,  un copac uriaş. Acest arbore, estimat la peste 8000 de metri pătraţi, va fi desenat apoi cu cretă.

Televiziunea Română va reflecta, de asemenea, evenimentele organizate pe parcursul întregii campanii ,,Săptămâna mediului tău".

Sărbătorită în fiecare an, pe 5 iunie, ,,Ziua mondială a mediului" a fost aleasă de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite  în 1972, să reamintească lumii întregi cât de importantă este protecţia mediului şi folosirea raţională a resurselor naturale. Tot în 1972, s-a înfiinţat şi Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), care şi-a propus ca, în fiecare an, pe 5 iunie, în toată lumea să fie organizate evenimente care să atragă atenţia opiniei publice asupra mediului, a naturii şi a atitudinii pe care fiecare dintre noi trebuie să o luăm, pentru a asigura un viitor omenirii şi vieţii pe Pământ.

Bucuresti, 31.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *