free download 78 travel guides written by experts

La TVR 1 vor fi cinci zile de emisiuni speciale de Paste

Sfintele Paşti vor fi sărbătorite la TVR 1 cum se cuvine, prin programe şi emisiuni speciale, difuzate pe tot parcursul a cinci zile. Fie că este vorba despre transmiterea în direct a principalelor slujbe religioase oficiate la Patriarhia Română, de emisiuni sau documentare ale căror subiecte sunt legate de sărbătorile pascale sau de programe de divertisment de la care nu lipseşte Iepuraşul, TVR 1 aduce atmosfera Paştelui în casele românilor.
Încă de vineri, 25 aprilie, matinalul TVR 1 va respecta prin programul său Vinerea Mare. Invitat în platoul Trezirea la apel! va fi cercetătorul ştiinţific Costion Nicolescu, care va vorbi despre tradiţii şi obiceiuri din Vinerea Săptămânii Patimilor, la rubrica „Culinar" se va găti miel, iar invitat special va fi Iepurilă. 

Tot vineri, telespectatorii pot urmări la TVR 1, de la 17.15, o ediţie specială a emisiunii Atunci şi Acum, prezentată de Marian Voicu. Tema acesteia vizează însemnătatea Paştelui pentru creştinii ortodocşi, dar şi pentru creştinii din întreaga lume.

În continuare, de la ora 18.00, TVR 1 transmite în direct slujba Prohodului, într-o ediţie specială a emisiunii Repere sacre. Seara poate fi petrecută într-o atmosferă adecvată momentului, Elise Stan pregătind în acest sens un program de Cântece pascale. Astfel, de la ora 22.00, publicul TVR 1 va trăi emoţia Paştelui prin glasul inconfundabil al unor interpreţi precum Angela Buciu, Maria Butaciu, Veta Biriş, Valeria Peter Predescu, Elisabeta Ticuţă, Aneta Stan sau Mariana Anghel.
Emisiunea Semne de sâmbătă dimineaţă, de la 8.30, are şi ea o temă dedicată: „Când serbăm Paştile?”.

Şi Iuliana Marciuc şi-a adaptat talk-show-ul de divertisment săptămânal Acces la succes, avându-l ca invitat, alături de una dintre doamnele muzicii populare româneşti – Maria Dragomiroiu -, pe părintele paroh Ioan Iordache, de la biserica Sfântul Spiridon cel Vechi. Cei doi vor povesti telespectatorilor, începând cu ora 14.20, itinerarul vieţii şi profesiei lor, precum şi sacrificiile pe care fiecare a fost nevoit să le facă, pentru a putea merge mai departe spre împlinirea menirii sale.
Sâmbătă seară, de la ora 22.10, românii sunt invitaţi să aprindă Tainica Lumină alături de Iuliana Tudor şi invitaţii săi. Prezentatoarea îi va aduce în casele telespectatorilor TVR 1 pe Felicia Filip, Alfredo Pascu, Valeria Peter Predescu, Doina Lavric, Corul Academic „Divina Armoniae” al Fundaţiei „Cavalerii Daciei” – dirijor Marius Firca, Orchestra „Simfonia Bucureşti”, dirijor Florin Totan.
De la ora 23.30, cei care nu vor ajunge să sărbătorească Învierea Domnului la biserică pot urmări de acasă, în direct pe TVR 1, slujba oficiată la Patriarhia Română, într-o ediţie specială Lumină din Lumină. Şi pentru că postul s-a încheiat, Iuliana Tudor îi aşteaptă pe toţi românii La masa de Paşte, de la ora 1.10.
În prima zi de Paşte, pe 27 aprilie, Andrei Victor Dochia prezintă o ediţie specială a emisiunii Universul credinţei, difuzată de la ora 7.10. Iar cei curioşi să afle tradiţii şi obiceiuri din întreaga lume sunt invitaţi să urmărească documentarul Obiceiuri de Paşte (MAGIC EASTER – Austria, 2007).

La prânz, românii vor lua din nou Lumină din Lumină, direct de la Patriarhie, de unde se va transmite slujba de Învierea mică. La 13.30, Marioara Murărescu îşi aşteaptă telespectatorii În lumini de primăvară, alături de grupuri de copii care se bucură de trezirea la viaţă a naturii şi cinstesc, prin cântecul lor, sfintele Paşti.
După-amiaza este rezervată muzicii şi bunei dispoziţii. Dan Bittman şi Antonio Passarelli, alături de Mihai Coman şi trupa Marfar, vin cu o ediţie specială a „supermarketului de divertisment” Dănutz SRL, la ora 17.10.

În a doua zi de Paşte, la prânz, TVR 1 transmite concertul PROMS of Delight, desfăşurat pe 22 aprilie la Ateneul Român, un nou eveniment de tip PROMS din România care se înscrie în seria noilor tendinţe europene de Art Entertainment.
Vizante îşi aşteaptă şi el „clienţii” în Cafeneaua astrelor luni, la ora 13.00, la o ediţie specială a emisiunii pe care o moderează. Ion şi Ionuţ Dolănescu sunt doi dintre cei care vor demonstra, pentru telespectatorii TVR 1, compatibilitatea zodiilor lor atât în viaţă, cât şi pe scenă.

În a doua şi a treia zi de Paşte, luni şi marţi după-amiază, de la ora 17.10, Marina Almăşan moderează două ediţii speciale Ne vedem la TVR, cu prietenii, de Paşte!. Întregul show, împărţit în două după-amieze, este dedicat ideii de prietenie. Printre invitaţii speciali ai spectacolului difuzat în cele două zile se numără: Irina Loghin şi Fuego, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Mihai Constantinescu, VH2, Angela Moldovan, Nico şi Vlad Miriţă, Zoe Alecu, Sarmalele Reci, Gheorghe Turda, Nicola, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Maria Butaciu, Marius Ţeicu, Adriana Trandafir.
Luni seară, de la 20.10, Maria Dinulescu şi Eduard Petru prezintă o ediţie specială de Paşte a emisiunii concurs Ploaia steluţelor. Ultima ediţie a preliminariilor concursului, înainte de prima semifinală (ce va avea loc pe 4 mai), se anunţă de pe acum una plină de surprize atât pentru micii participanţi, cât şi pentru telespectatori.

Seara celei de-a treia zile de Paşte, cea de pe 29 aprilie, va fi, din nou, o manifestare a bucuriei sărbătorii pascale. Marioara Murărescu aduce telespectatorilor o ediţie specială a emisiunii Tezaur folcloric, subintitulată Cântec de Primăvară.    Într-un concert extraordinar, se întâlnesc mari interpreţi precum: Nicolae Furdui Iancu, Steliana Sima, grupul „Doruri muscelene”, Liliana Laichici, Nineta Popa, Mariana Anghel, Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Cristian Pomohaci, Cornel Borza, ansamblul „Columna” din Zalău etc. Întregi generaţii de interpreţi se vor regăsi sub umbrela Cântecului de Primăvară, mărturisind zona din care provin, ca într-o reuniune de familie, de sărbători.

Bucuresti, 24.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *