free download 78 travel guides written by experts

La TVR 1, Camelia Csiki reaminteste traditia „Masa moasei”

Sâmbătă, 15 decembrie, ora 9.00, în emisiunea Bebe magia

Emisiunea Bebe magia, care se va difuza sâmbătă, 15 ianuarie 2011, de la ora 9.00, la TVR 1, continuă să aducă informaţii utile atât pentru cei care sunt părinţi, cât şi pentru cei care se pregătesc să devină.

Evenimentul săptămânii trecute a fost „Masa Moaşei”. O veche tradiţie a satului românesc spune că, în cea de-a treia zi după Bobotează, moaşa satului dădea o masă la care erau invitate toate mămicile care născuseră cu ea în acel an, precum şi gravidele care urmau să aducă pe lume copii. Conform tradiţiei, le însoţea şi preoteasa satului. Moaşa Vania Limban din Bucureşti a reînviat această tradiţie în Bucureşti. A fost un pretext pentru a vorbi despre naşterea naturală, tot mai puţin întâlnită în România. Bebe magia prezintă câteva dintre poveştile unor femei care au optat pentru una dintre cele două variante: naştere naturală ori prin cezariană.

Pediatrul Ruxandra Petrescu, de la Spitalul Marie Curie, vorbeşte despre infecţiile respiratorii de sezon la care sunt predispuşi copiii. Doctoriţa îi sfătuieşte pe părinţi ce medicamente să aibă mereu în casă şi cum să intervină pentru ca starea copiilor să nu se agraveze.

Astrologul Mariana Cojocaru a pregătit un horoscop surpriză pentru părinţi. Interpreta Daniela Gyorfi va naşte în februarie, motiv pentru care s-a decis să ia o pauză pentru a se pregăti să o aducă pe lume pe micuţa Maria. Mai multe amănunte, în emisiunea Bebe magia de sâmbătă, ora 9.00, la TVR 1.

Despre Bebe magia: TVR 1 difuzează în fiecare sâmbătă dimineaţa (ora 9.00) Bebe magia, o emisiune din care telespectatorii află informaţii utile despre tot ce presupune relaţia părinte – copil. Emisiunea este realizată şi prezentată de jurnalista Camelia Csiki, reporter al Telejurnalului TVR1.

Bucuresti, 14.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *