free download 78 travel guides written by experts

La Studioul Experimental, copiii patrund pe taramul operei

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” a pregătit copiilor o nouă surpriză muzicală, duminică, 18 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti. Este vorba despre spectacolul „Aventuri pe tărâmul operei”, a cărui concepţie şi scenariu aparţin mezzo-sopranei Oana Andra, eveniment realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Asociaţia „David Petrovich pentru Copii”.

„Este un spectacol educativ într-un nou concept: poveste-joc-interacţiune. Copiii participanţi vor fi aleşi din public pe parcursul spectacolului. Copiii şi publicul vor trece de la o etapă la alta, ca într-un joc, folosind drept parole cunoştinţe din domeniul operei, care le vor fi furnizate chiar în cadrul desfăşurării poveştii!”, mărturiseşte Oana Andra, creatoarea spectacolului.

Personaje de poveste vor fi ghizii copiilor pe tărâmul magic al operei şi al baletului, acompaniate de pianistul Alexandru Petrovici. Astfel, cei mici se vor reîntâlni cu Hänsel şi Gretel, cu Cenuşăreasa, Albă ca Zăpada, păsărarul Papageno, cu Vrăjitorul Colas, cu Motanul Încălţat şi alţi eroi, cu toţii încercând să lupte cu temuta Regină a Nopţii. Aceste personaje vor fi create de artişti ai Operei Naţionale Bucureşti, soprana Cristina Eremia, baritonul Adrian Strezea şi balerina Adina Manda, alături de studenţi şi masteranzi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti: Mădălina Barbu (laureată cu Menţiune la Concursul Internaţional „Maeştri Artei Lirice – Valentin Teodorian, ediţia a IV-a), Dominic Cristea, Elena Dincă, Evelin Marinaş, Natalia Godovaniuc. Mezzo-soprana Oana Andra va avea rolul Povestitoarei, cea care îi conduce pe copii prin lumea mirifică a muzicii şi dansului. Regia este semnată de Anda Tabacaru Hogea şi Cătălin Voineag, coregrafia de Maria Popa, iar cadrul scenografic de Dragoş Abagiu.

Spectacolul „Aventuri pe tărâmul operei” conţine fragmente din lucrări de operă şi balet îndrăgite, precum „Bastien şi Bastienne” şi „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart, „La Cenerentola” („Cenuşăreasa”) de Gioacchino Rossini, „Hänsel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck, opera „Motanul Încălţat” de Cornel Trăilescu şi baletul „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” de acelaşi compozitor. Toate acestea vor face deliciul celor mici, care astfel vor afla, interacţionând cu personajele, elemente de muzică şi balet.

„Am conceput acest spectacol drept o lecţie memorabilă pentru publicul de toate vârstele, căci există în el mesaje care pot fi percepute la nivele diferite de vârstă şi cunoaştere, tratând problematica mediului înconjurător, a armoniei dintre oameni, a importanţei accesului mai larg al publicului la cultură şi artă de valoare. Toate acestea sunt cuprinse într-o poveste-joc, aparent pentru copii, dar care poate oferi multe teme de gândire şi părinţilor lor”, a adăugat mezzo-soprana Oana Andra.

Spectacolul „Aventuri pe tărâmul operei”, realizat cu aportul Asociaţiei „David Petrovich pentru Copii” şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, face parte din programul educativ al Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”, care deţine deja un important repertoriu dedicat spectatorilor tineri şi foarte tineri. De curând, în cadrul Studioului a fost înfiinţat Centrul de Consultanţă în Domeniul Artelor Spectacolului, organism care se ocupă atât de perfecţionarea în meserii de scenă, cât şi de educaţia publicului pentru genurile operă şi balet.

Bucuresti, 13.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *