Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

La „Scoala, altfel”, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Romania Cultural

A noua oră de educaţie muzicală din acest an şcolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, în sectorul 2, la Şcoala Centrală, sub genericul „Şcoala, altfel”, un program de educaţie nonformală iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Echipa de realizatori şi instrumentişti s-a întâlnit în amfiteatrul liceului cu 100 de elevi cu vârste cuprinse între 7-16 ani care au asistat la un spectacol inedit în care muzica a jucat rolul principal. Prin joc si joacă, elevii au cântat la cele 11 instrumente, au fredonat melodii şi au pus întrebări.

Invitaţii ediţiei au fost percuţionistul Lucian Maxim şi saxofonistul Cristian Soleanu.

Percuţionistul Lucian Maxim, aflat la a doua experienţã în acest program, ne-a spus că şi aici, ca peste tot, copiii sunt foarte sensibili, dornici de informaţii, chiar dacă ei au opţiuni şi interese diferite.

„Ora de educaţie muzicală” se adresează elevilor care nu studiază la liceele sau şcolile de profil. Programul le propune copiilor 60 de minute de dialog interactiv şi argumentat despre muzică, printr-un dialog sincer şi deschis între realizatorii Radio România Cultural şi artiştii instrumentişti ai Formaţiilor Muzicale Radio.

Proiectul doreşte să le transmită elevilor importanţa limbajului universal al muzicii, care promovează toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni.

Proiectul este realizat bilunar, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Bucuresti, 09.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *