Shadow

La reguli noi, soluții noi: automatizarea raportărilor în sistemele ANAF RO eFactura și RO eTransport scutește retailerii de timp și amenzi

Recent, vestea că ANAF a implementat o nouă regulă pentru operatorii economici, impunând obligativitatea raportării în sistemele RO e-Factura și respectiv RO e-Transport, a determinat dezvoltarea unui sistem complet automatizat de integrare cu organismul fiscal.

În acest context, pentru a veni în întâmpinarea comercianților, compania Magister, cunoscut dezvoltator pe piața soluțiilor software, lansează modulul SmartCash ANAF Connector – un sistem complet automatizat de integrare cu ANAF, care permite raportarea rapidă și precisă a facturilor și avizelor de însoțire a mărfii, fără a afecta operațiunile din magazine sau lanțul de centralizare a datelor.

Magister logo vertical

SmartCash ANAF Connector revoluționează modul clasic de lucru cu ANAF prin automatizarea completă a proceselor de raportare. Dacă, într-un sistem cu facturare clasică, se emit zilnic poate câteva zeci de facturi, un hypermarket, un supermarket, un cash&carry cu rulaj sau o rețea de magazine pot avea chiar și mii de facturi sau avize de însoțire pe zi. Iată de ce, pentru un volum mare de date, automatizarea completă a proceselor de interacțiune cu ANAF este singura soluție fezabilă.

Modulul SmartCash ANAF Connector este conceput să funcționeze în trei moduri de lucru (pentru magazine individuale, pentru rețele de magazine și respectiv pentru integrarea cu aplicații terțe de contabilitate, ERP, gestiune etc.). SmartCash ANAF Connector asigură următoarele operațiuni:
• monitorizează toate avizele de însoțire și facturile emise și, pe baza unor filtre, le adaugă automat în coada de procesare pentru ANAF doar pe cele de interes;
• încarcă automat prin API, în sistemul eFactura, facturile de vânzare cu ridicata, facturile de retur (storno), facturile anulate, facturile la bon fiscal și pe cele de retur la bon fiscal, respectiv documentele de transport (aviz sau factură) în sistemul eTransport;
• monitorizează permanent prin API validarea documentelor de către ANAF și salvează statusul tuturor documentelor într-un dispecerat de validare și monitorizare ce poate fi consultat de către operatori – esențial întrucât, din punct de vedere legal, este datoria contribuabilului să verifice și să se asigure că documentele au fost înregistrate corespunzător, acestea fiind considerate raportate doar după validarea cu succes în sistemul ANAF;
• memorează toți indecșii de încărcare și descărcare a documentelor din sistemul eFactura pentru utilizarea ulterioară în procesele operaționale.

Deja integrat în platforma SmartCash RMS și disponibil în toate versiunile standard ale soluției, SmartCash ANAF Connector va prelua toate procesele viitoare de integrare ANAF prin sisteme API. Modulul este oferit la un preț unic, fără costuri ulterioare și include toate modificările viitoare, ce vor fi determinate de noile schimbări fiscale impuse de ANAF comercianților.

“Deși piața națională de retail a fost mereu expusă la provocări și rezistența la schimbare este uriașă, trebuie să conștientizăm că doar prin transparență și corectitudine putem crea dezvoltare economică sustenabilă. De aceea, salutăm inițiativa ANAF și susținem comercianții independenți în procesul de adaptare la noile reglementări și cerințe fiscale prin SmartCash ANAF Connector, care va fi “coloana vertebrală” a integrării dintre sistemele ANAF și platforma software SmartCash RMS.

Lansăm acest modul cu gândul la viitor și cu încrederea că va ajuta atât operatorii economici, cât și autoritățile, pentru a construi împreună un climat economic mai transparent, mai stabil și mai previzibil, în avantajul operatorilor economici și al consumatorilor deopotrivă”, a declarat Dor Bujor Pădureanu, fondator și manager general al companiei Magister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *