free download 78 travel guides written by experts

La Radio Romania Muzical, in direct de la Saint-Denis si Viena

Radio România Muzical propune, şi în această săptămână, două transmisiuni directe de la mari evenimente internaţionale: Festivalul de la Saint Denis şi Opera de Stat din Viena.

Festivalul de la Saint Denis

Joi, 28 iunie, de la ora 21.30, unicul post românesc clasic, jazz & more transmite în direct de la Bazilica Saint Denis din Franţa, un loc istoric plin de semnificaţii, concertul susţinut de Corurile Monteverdi şi Radio France şi Orchestra Naţională a Franţei, dirijate de John Eliot Gardiner.

Concertul este inclus între evenimentele Festivalului de la Saint Denis care, anul acesta, se desfăşoară între 31 mai şi 30 iunie, un important festival francez, atât datorită artiştilor invitaţi, cât şi datorită locului special unde se desfăşoară concertele: Saint Denis, necropolă a regilor Franţei şi o destinaţie culturală foarte aproape de Paris.

În programul propus, în 28 iunie, de John Eliot Gardiner, unul dintre marii dirijori ai timpurilor noastre, figurează Requiemul de Hector Berlioz, o lucrare mai rar prezentă pe afişele scenelor de concert datorită amplului aparat orchestral şi coral pe care-l solicită această lucrare romantică.

Concertul este comentat din studioul Radio România Muzical de Anca Ioana Andriescu şi poate fi reascultat încă 7 zile după data emisiei în FM pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Opera de Stat din Viena

Sâmbătă, 30 iunie, emisiunea „Seara de operă” programează, de la ora 20.00, o transmisiune directă de la Opera de Stat din Viena, spectacolul care închide stagiunea 2011-2012 a celebrului teatru: „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, cu soprana Diana Damrau în rolul titular şi tenorul Piotr Beczala în rolul Edgardo.

Transmisiunea directă propusă de Radio România Muzical este un eveniment pentru oricare iubitor al operei datorită calităţii excepţionale a protagoniştilor. Cântăreaţa germană Diana Damrau este, în prezent, una dintre cele mai importante soprane de coloratură ale lumii. Dacă este să luăm ca punct de reper numai stagiunea 2011-2012, Diana Damrau a cântat la Operele Metropolitan din New York, Covent Garden din Londra, Scala din Milano, Operele din München şi Berlin. Discul ei apărut în ianuarie 2011 cu lucrări de Richard Strauss a primit premiul Echo Klassik al industriei discografice germane.

Un parcurs artistic foarte asemănător are şi tenorul de origine poloneză Piotr Beczala, una dintre cele mai căutate voci de tenor ale timpurilor noastre, admirată pe întregul mapamond, de la New York la Moscova. Este invitat să susţină anul acesta 8 reprezentaţii cu rolul Rodolfo din opera „Boema” de Puccini, la Festivalul de la Salzburg, partenera sa de scenă, în rolul Mimi fiind celebra soprană Anna Netrebko.

Transmisiunea directă de la Opera de stat din Viena, programată în 30 iunie, de la ora 20.00, va fi comentată de Luminiţa Arvunescu.

Bucuresti, 25.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *