free download 78 travel guides written by experts

La “Povesti care te ung pe suflet”

Vine săptămâna actriţelor şi a interpreţilor de muzică uşoară

Anne Marie Călinescu, puştoaica simpatică de numai cinci anişori de la “Vreau să fiu vedetă”, s-a întâlnit cu actriţe şi interpreţi de muzică uşoară pentru a mai “stoarce” câteva poveşti interesante cu şi despre bunici, numai bune de dat la televizor, la Antena 1, de luni până vineri, de la 16.50, în cadrul emisiunii “Poveşti care te ung pe suflet”.

Astfel, săptămâna este deschisă, luni, 22 octombrie, de o frumoasă poveste despre Paşte împărtăşită publicului de actriţa Ileana Stana Ionescu. Marţi, vine rândul lui Miki să ne ademenească cu întâmplările copilăriei sale şi cu povestirile despre bunica dintr-un sat de lângă Focşani. Miercuri, Alin Oprea ne oferă nu un Talisman, ci chiar o istorisire incredibilă despre cum a încercat să fumeze, la numai 7 ani, şi bunica l-a lecuit cu un sfat înţelept. Joi, e rândul Cristinei Cioran să ne suprindă cu amintirile despre bunica sa, cea care a învăţat-o cum să tricoteze şi să facă lănţişoare din macrame, dar şi cu destăinuirile despre leacurile la care aceasta făcea apel când Cristina era răcită. Înainte de weekend, avem parte de o extraordinară întâmplare din copilăria actriţei Olga Delia Mateescu, de la care aflăm cât de bună gospodină era bunica ei, pricepută la făcut minciunele, gogoşi, sarmale sau îngheţată de casă, dar şi cum a încercat o verişoară invidioasă să strice un joc inventat chiar de către actriţă, pe când avea vreo cinci anişori. Aceste cinci poveşti completează seria de 50 pe care telespectatorii o pot urmări la Antena 1, de luni până vineri, în fiecare după-amiază, dar le vor putea viziona şi pe site-ul campaniei www.povestidelabunica.ro. Până acum, Anne Marie Călinescu a reuşit să obţină nişte minunate istorisiri de la Claudiu Bleonţ, Maria Cârneci, Alexandra Ungureanu, Monica Tatoiu, Mădălin Voicu,  Felicia Filip, Cătălin Botezatu, Oana Sârbu, Gelu Voicu, Elisabeta Lipă. În viitoarele ediţii ale emisiunii „Poveşti care te ung pe suflet” (29 octombrie-2 noiembrie), Anne Marie îi va avea ca invitaţi pe Mădălina Manole, Aneta Stan, Zina Dumitrescu, Mihai Constantinescu şi pe Ovidiu Komornik.

În prima săptămână de difuzare a emisiunii, ediţia cu cea mai mare audienţă medie a fost cea de vineri (2,1% pe publicul urban, cu vârste de peste 4 ani), în care Mădălin Voicu şi-a spus poveştile despre bunica sa, descendentă a familiei Cantacuzino. Ediţia cu cea mai mare priză la publicul feminin urban cu vârste cuprinse între 25-45 de ani (1,4%) a fost chiar premiera emisiunii, în 8 octombrie, al cărei invitat a fost actorul Claudiu Bleonţ.

Emisiunea are şi o componentă educativă, fiind parte a unei campanii mai ample – Poveşti de la bunica – derulată de compania Cargill Oils SA pentru brandul Untdelemn de la bunica. Campania îşi propune să strângă de la copiii cu vârste între 7-15 ani poveşti originale despre relaţiile acestora cu propriile bunici. Cea mai creativă poveste despre bunici, care va câştiga concursul Poveşti de la bunica, va deveni următorul spot publicitar pentru Untdelemn de la Bunica, difuzat în 2008. Concursul, lansat pe 26 septembrie 2007, a fost dezvoltat după un concept propus de agenţia de publicitate Headvertising şi beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, având drept scop stimularea creativităţii copiilor, pasionaţi consumatori de poveşti şi de reclame. Campania poartă semnătura agenţiei Headvertising, iar partea de producţie tv este asigurată de Sign Factor.

Detalii despre regulament se găsesc pe site-ul campaniei, www.povestidelabunica.ro.

Bucuresti, 22.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *