Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

La mulţi ani TVR Iași!

TVR Iași – studioul regional SRTv care acoperă zona Moldovei – aniversează duminică, 3 noiembrie, 28 de ani de la prima transmisie. De atunci, echipa studioului de la Iași a realizat numeroase programe premiate în România și în străinătate, a fost prezentă şi a transmis evenimente sau campanii în spiritul misiunii sale publice.

„Le urez La mulţi ani colegilor din inima Moldovei şi la cât mai multe producţii de neuitat, emisiuni premiate – aşa cum ne-au obişnuit, aprecieri din partea telespectatorilor, satisfacţii şi împliniri profesionale, la aniversarea celor aproape trei decenii de la înființare”, a declarat Doina Gradea, Preşedinte-Director General al TVR.

Echipa TVR Iaşi aniversează momentul printr-o serie de evenimente regionale şi internaţionale dedicate publicului larg. Evenimentul aniversar a debutat pe 2 noiembrie cu un spectacol folcloric parte a unui proiect transfrontalier care va continua pe ruta Cernăuţi şi Chişinău, cu alte concerte.

Promotor al manifestărilor importante din judeţele Moldovei, organizator şi susţinător al multor proiecte de anvergură, TVR Iaşi sărbătoreşte cei 28 de ani de activitate printr-o serie de evenimente regionale şi internaţionale care vor fi difuzate de TVR Iaşi, TVR Moldova, TVR3, TVR Internaţional, www.tvrplus.ro şi portalurile de socializare, cu sprijinul partenerilor – Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Iaşi şi Primăria Focşani.

TVR Iasi 28 de ani

• Caravana filmelor documentare a debutat miercuri, 30 octombrie, la Ateneul Național din Iași, cu proiecția unei serii de trei filme: „Când luntrile s-au prefacut în sârmă ghimpată” – realizator Gabriela Baiardi – TVR Iaşi; „Expediţiile memoriei. Siberia. Tyumen. Jurnal de bord” – regizor Violeta Gorgos, coproducţie TVR Iaşi, TVR Internaţional şi OWH Studio Chişinău şi „Duminica limbii române”, realizator Vasile Munteanu, TVR Moldova. Caravana va continua proiecțiile la Cernăuţi, pe 16 noiembrie, şi la Chişinău, pe 27 noiembrie.
• Spectacolul aniversar Iaşi – Cernăuţi – Chişinău, care aduce laolaltă pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Iași vedete consacrate şi tineri interpreţi de muzică populară, ansambluri folclorice din cele trei regiuni, are loc astăzi, joi, 31 noiembrie.
• Evenimentul dedicat celor 20 de ani de “Descriptio Moldaviae”, vineri, 1 noiembrie, la Muzeul Unirii, unde echipa TVR Iași organizează proiecții video inedite și o întâlnire cu realizatorii și protagoniștii seriei de emisiuni.

În cei 28 de ani de la înființare, studioul regional TVR Iași a devenit un adevărat reper pentru publicul din zona Moldovei, acoperind județele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi și Vrancea.

TVR Iași difuzează producţii informative, reportaje, documentare, emisiuni magazin cu specific educaţional, cultural şi de divertisment, pentru programul regional, dar și pentru canalele naționale.

În 1994, TVR Iaşi a fost gazda primei conferinţe CIRCOM Regional (Asociaţia televiziunilor regionale din Europa) desfăşurată într-o ţară din Europa de Est, iar în 2012 a organizat prima jurizare CIRCOM Regional în România. De la înfiinţarea sa şi până în prezent, TVR Iaşi a obţinut numeroase premii la festivalurile din ţară şi de peste hotare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *