free download 78 travel guides written by experts

La multi ani, maestre Ion Vova!

Teatrul National Radiofonic organizeaza luni, 4 octombrie 2010, ora 11.00, o intalnire de suflet cu maestrul Ion Vova care, la data de 30 septembrie, a implinit 93 de ani. Evenimentul aniversar va avea loc la clubul Ramada-Majestic din Bucuresti.

Supranumit de catre presa de specialitate „Domnul Radio”, absolvent in 1943 al Academiei de Muzica si Arta Dramatica, sectia de Actorie, clasa Ion Manolescu, ulterior actor la numeroase companii particulare (apartinand lui Sica Alexandrescu, Lucia Sturdza-Bulandra, Dina Cocea, Grigore Vasiliu-Birlic), dar si la Teatrul National din Bucuresti, maestrul Ion Vova a fost angajat in 1952 ca regizor la Societatea Romana de Radiodifuziune. Ion Vova colaborase inca dinainte la transmisiunile teatrale in direct realizate din cladirea Colegiului „Sfantul Sava”. Astfel ca, din cei 93 de ani de viata, peste sase decenii s-au impletit cu destinul Teatrului National Radiofonic si cu istoria Societatii Romane de Radiodifuziune.

Maestrul Ion Vova si-a legat indisolubil numele de teatrul la microfon, de emisiunile educative pentru copii si de programele de divertisment „Ora vesela”, realizand, productii de teatru muzical, spectacole de estrada, colaborand cu numeroase generatii de actori si punand in unda titluri aflate azi in Fonoteca de aur a Radio Romania.

Numeroase distinctii incununeaza o cariera artistica prodigioasa: Premiul Asociatiei Umoristilor din Romania in 1991 pentru activitate creatoare in domeniul emisiunilor de comedie, Premiul Asociatiei oamenilor de stiinta – scenarii stiintifice (1994), Premiul UNCER – creatii radiofonice in Fonoteca de aur (1999), Premiul pentru cel mai bun spectacol radiofonic, acordat la Gala UNITER pentru stagiunea 1999 – 2000, Titlul de excelenta al Culturii Romane (2001), Diploma de fidelitate fata de Radio Romania – 50 ani (2002).

La aniversarea acestui veritabil senior al radiofoniei teatrale veti putea audia un spectacol de referinta din cariera sa regizorala: „Minunile Sfantului Sisoe”, de George Toparceanu, o bijuterie a genului comic, in regia maestrului Ion Vova.

Dramatizarea radiofonica: Mircea Pavelescu.

In distributie: Radu Beligan, Nicolae Gardescu, Alexandru Giugaru, Florin Scarlatescu, Horia Serbanescu, Petru Assan, Dan Damian, Toma Caragiu, Draga Olteanu Matei, George Trestian, Sandu Sticlaru, Emil Popescu, Paula Radulescu, Marga Chicos s.a.

Regia de studio: Constantin Botez.

Regia muzicala: Nicolae Neagoe.

Regia tehnica: ing. Flavia Cosma.

Inregistrare din anul 1969.

La multi ani, maestre Ion Vova!

Bucuresti, 01.10.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *