Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

La Londra – donatii de peste 100.000 euro pentru copiii si varstnicii defavorizati din Romania

Principesa Margareta a României a strâns 116.000 euro pentru vârsntici şi copii săraci din România la Gala Fundaţiei Principesa Margareta a României de la Londra.

Miercuri 29 septembrie, la Londra, a avut loc Gala anuală 2010 a Trustului Principesa Margareta a României din Marea Britanie – filiala britanică a Fundaţiei Principesa Margareta a României. La evenimentul desfăşurat în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu, au luat parte o sută de personalitățde prim rang din lumea financiară, diplomatică șdin societatea civilă londoneză.
Deşi într-un an economic dificil, Trustul a reușsă adune 100,000 de lire sterline (116.000 euro) pentru proiectele Fundațde la Bucureș, în principal pentru Centrul Comunitar Generaţii din Bucureşti, unde beneficiari sunt tineri, copii şi vârstnici din medii defavorizate.

Au fost prezenţi la gală susţinători fideli ai Fundaţiei şi ai proiectelor sale: Samantha șAndrew Popper, George șGabriela Iacobescu, Barbara șStanley Fink, Harvey șAlison McGrath, Simon Berry, Bogdan Patriniche, Adrian șNicole Ion, Sagra șIan Rosen, precum șambasadorul României în Marea Britanie șdna Ion Jinga. Au susțgala reputatele companii Mikimoto șAzzaro.
Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în august 1990 de ASR Principesa Moştenitoare Margareta şi MS Regele Mihai şi împlineşte anul acesta 20 de ani de activitate în România.

Trustul Principesa Margareta a României din Marea Britanie este o filială independentă a Fundaţiei. Acesta face parte din reţeaua de Fundaţii caritabile prezidate de ASR Principesa Margareta a României şi a fost creat în 1991, la aproape un an distanţă de Fundaţia din România. De-a lungul celor două decenii, galele anuale de la Londra șau câșadepț, susțători șadmiratori şi au strâns sute de mii de euro în beneficiul copiilor şi vârstnicilor sprijiniţi prin proiectele desfăşurate la Bucureşti de Fundaţia Principesa Margareta a României.

Remarcate de multe ori în presa britanică, evenimentele de caritate ale Trustului Principesei Moșau reunit de-a lungul anilor personalitățprecum AltețSa Regală Principele de Wales, Yehudi Menuhin, Albert Roux, The Earl of St. Andrews, artiș români de prestigiu mondial, oameni politici, ziarișcelebri, oameni de afaceri.
Centrul de zi "Generatii" din Bucureşti – proiectul pentru care Gala de la Londra a strâns fonduri – vine în întâmpinarea nevoilor vârstnicilor, tinerilor şi copiilor într-o abordare "intergeneraţională", nouă şi unică în România. Centrul aduce împreună persoane aparţinând mai multor generaţii şi creează cadrul în care vârstnicii, tinerii, copiii socializează, învaţă lucruri noi, se ajută reciproc şi primesc sprijin din partea Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Situat în incinta Colegiului UCECOM Spiru Haret din sectorul 6, Centrul Generaţii oferă beneficiarilor săi acces la cantina socială, after-school gratuit, sprijin financiar pentru plata taxelor de liceu sau de grădiniţă, un coafor gratuit, ateliere de creaţie (pictură, confecţionare de obiecte decorative), activităţi sportive, consiliere psihologică şi socială. Detalii pe siteul Fundaţiei Principesa Margareta a României www.fpmr.ro

Bucuresti, 30.09.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *