free download 78 travel guides written by experts

La Ilieni – Covasna s-a desfasurat o sesiune “Train the Trainers” in electronica

Între 26-28 martie, profesorii din liceele şi facultăţile cu specific de electronică şi reprezentanţi ai companiilor active în domeniul electronicii, au urmat la Ilieni, jud. Covasna, un program de 3 zile de traininguri avansate, ca parte a programului ELECT2EAT (www.elect2eat.eu) finanţat din fonduri europene prin National Agency of Tempus Public Foundation.

ELECT2EAT – „E-learning Education & Continuing Training to Electronics Assembling Technology”, este un program de învăţare continuă pentru domeniul eletronic la care participă parteneri din mediul academic şi de afaceri din Ungaria, România, Slovacia: Universitatea Tehnologică şi Economică din Budapesta, CETTI Romania, Asociatia Romana de industrie electronica si software – ARIES Romania, Swedish Telepedagogic Knowledge Center, Universitatea Tehnică din Kosice.

Scopul programului este să adapteze şi să integreze conţinutul şi rezultatele inovării din universităţi central şi est-europene într-un sistem public, multilingv de training virtual şi real deschis studenţilor, profesorilor, practicienilor din domeniul electronicii.

Profesorii şi reprezentanţii industriei care au participat la cursuri teoretice si practice.

Ei s-au declarat foarte încântaţi de acest program pe care îl aşteptau de peste 10 ani.

Programul a inclus cursuri cu teme variate de la proiectare, simulare, echipamente şi materiale la fabricaţie, inspecţie, finisare grupate în 7 sesiuni de lucru, dar şi o sesiune specială, cea de-a opta, dedicată predării interactive, platformelor multimedia şi dezvoltării culturii antreprenoriale în rândul elevilor şi studenţilor.

Prin diversitatea participării şi temele abordate, cursurile au constituit o punte între:

–         învăţământul liceal şi cel academic

–         între educaţie şi industrie

–         între partenerii români, ungari şi slovaci ai programului ELECT2EAT

Prof. dr. ing. Paul Svasta, Universitatea Politehnică din Bucureşti, responsabilul român al proiectului ELECT2EAT, a declarat:

„Am reuşit să implicăm în acest program pentru a susţine conferinţe pe cei mai buni specialişti de la universităţile tehnice din Bucureşti, Cluj Napoca, Suceava, Timişoara, Iaşi, Piteşti, Galaţi, Braşov, Sibiu, Baia Mare, Alba Iulia, adică practic din toate centrele în care există specializări în electronică. Varietate şi acoperire teritorială au fost şi în rândul profesorilor participanţi, ceea ce înseamnă că avem un mare succes în diseminarea informaţiilor. Acest lucru s-a întâmplat pentru că noi am urmărit de la început, nu numai calitatea şi noutatea informaţiilor, ci şi răspândirea lor, adică creşterea gradului de cunoaştere în rândul  viitoriilor noştri specialişti, elevi şi studenţi din toată ţara.

Diversitatea a fost inclusă şi în tematica abordată şi în modul de construcţie al programului. Am avut conferinţe pe teme de actualitate din cercetare în domeniul electronicii, mese rotunde foarte valoroase pentru schimbul de experienţă între profesori şi, de asemenea, exemplificări practice. Directorul proiectului ELECT2EAT, Prof. Dr. Ing. Zsolt Illyelfalvi-Vitéz de la Universitatea Tehnică şi Economică din Budapesta (BME) a fost o prezenţă extrem de activă la toate sesiunile şi ne-a felicitat pentru acest succes”

Dl. Alexandru Borcea, Preşedintele Asociaţiei Române pentru Industrie Electronică şi Software (ARIES), a completat: „Succesul rezultă şi din coordonarea mediului academic cu mediul de afaceri, iar aici ARIES are un rol important, de liant între industrie şi educaţie. Toate ideile şi metodologiile prezentate aici trebuie să se transforme în practică şi în afaceri de succes. Şi reprezentanţii industriei au apreciat pozitiv acest program nu numai din perspectiva calităţii forţei de muncă viitoare, dar mai ales pentru oportunităţile prezente de împrospătare a cunoştinţelor specialiştilor noştri.”

Bucuresti, 24.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *