free download 78 travel guides written by experts

La IDEO IDEIS tinerii actori vor fi jurizati

de personalităţi din domeniul cultural

Marcel Iureş, Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Alina Herescu, Ana Maria Nistor – sunt membrii juriului din acest an a celei de a treia ediţii a festivalului de teatru Ideo Ideis de la Alexandria, care va avea loc între 7 şi 14 august. “Proiectul Ideo Ideis a început de la un vis, acela de a avea în Alexandria un teatru sau un cinematograf. Deoarece suntem elevi de liceu şi nu avem cum să construim nici teatru, nici cinematograf, am încercat împreună cu colegii mei să aducem pentru o săptămână cultura la Alexandria. Ne bucurăm că membrii juriului au acceptat să fie alături de noi la proiectul nostru de suflet.” – Andreea Borţun Director Eveniment 

Dintre membrii juriului prezenţi pentru al doiea an la festival se numără: criticul de teatru Ana Maria Nistor, actorul Marius Manole, omul de televiziune Cătălin Ştefănescu, scenografa Alina Hercescu si actorul Andi Vasluianu. Marcel Iureş, preşedintele de onoare al jurului este implicat de la începuturi în acest proiect.

“M-a sunat perechea aceea de "copii atomici"-le-am zis eu- care tin de fapt in mana si fundatia si tot conceptul. Toata chestia era in zona incredibilului. Mi-au spus ca sunt din Alexandria, vor sa faca un festival de teatru si vor sa fiu presedintele de onoare al festivalului. Asa a inceput totul. Este impresionant ce se intampla acum in acest oras. Nu are teatru, dar tinerii participanti sunt foarte talentati. M-a impresionat cat de implicati sunt, motiv pentru care incerc sa ajut cat pot. “  – Marcel Iureş, preşedinte de onoare Ideo Ideis

La începutul lunii aprilie toate trupele de teatru de liceu din ţară au fost invitate să se înscrie pentru preselecţie. Lucrările trimise pentru concurs vor fi vizionate de organozatori şi juriu, iar la mijlocului lunii iunie se vor cunoaşte trupele intrate în competiţie. Invitaţii de participare la preselecţie au primit trupe de liceu din oraşele: Piatra Neamţ, Braşov, Iaşi, Arad, Timişoara, Bacău, Buftea, Craiova, Suceava, Brăila, Botoşani, Bucureşti, Alexandria, însă, până în iunie lista rămâne deschisă.

Premiile pentru câştigători vor fi oferite de către Coca Cola. Printre partenerii proiectului Ideo Ideis se numără şi hotelul Athenee Palace Hilton.

Ideo Ideis este un eveniment care a ajuns la a treia ediţie şi include trei mari secţiuni: competiţia, atelierele de teatru şi spectacolele de teatru profesionist, invitate in fiecare an.

Festivalul de teatru tânăr este organizat de Asociaţia culturală T.E.T.Alexandria, formată din tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani.

Acest eveniment contribuie din plin la dezvoltarea sectorului cultural din Alexandria şi Teleorman, reprezentând practic singura iniţiativă din această arie, care a avut vreo finalitate vizibilă şi ale cărei efecte încep deja să se facă simţite. De asemenea a deschis, prin lansarea sa, drumul altor asociaţii non-profit care încearcă o schimbare în acest sens.

Ediţia anterioară a atins un număr de 45 de trupe înscrise din toate regiunile ţării (dintre care 11 selecţionate) si circa 120 de participanţi.

Alexandria, 09.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *