Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

La Hotelul Bertram

Agatha Christie
Editura Litera, carte oferita de Libris.ro

Bine ați venit la Hotelul Bertram, situat în zona Picadilly din Londra. Ne aflăm în anul 1955, într-un hotel cu facilități specifice perioadei, însă cu decor și atmosferă din trecut: “În anul 1955, arăta exact ca în anul 1939: semeț, destul de luxos, dar nu ostentativ”.

La Hotelul Bertram

De altfel, această atmosferă specială atrage mulți dintre oaspeții hotelului. Unii sunt persoane bogate și influente, alții au o condiție modestă – persoane în vârstă care rememorează la acest hotel anii tinereții (veterani de război, preoți etc.).

Miss Marple primește cadou în partea unei nepoate o vacanță de două săptămâni la acest hotel. Ea venise aici în urmă cu peste 50 de ani alături de unchii ei și rămăsese plăcut impresionată de hotel. De altfel, Miss Marple profită de ocazie și caută prin Londra multe dintre magazinele pe care le vizitase în trecut și casele unor persoane pe care le știa.

Cum eroina este foarte sociabilă și extrem de atentă la detalii, nu poate să nu constate că una dintre persoanele care stăteau la Hotelul Bertram încurcă oaspeții cu vechi cunoștințe. De asemenea, Miss Marple o descoperă cu interes pe Bess Sedgwick, o persoană faimoasă pentru aventurile sale cu multă vizibilitate în presă.

Bess își lăsase fiica, Elvira, în grija unui tutore, colonelul Derek Luscombe. La hotel stau și Colonelul și Elvira, tânără în vârstă de 20 de ani care urma să moștenească o avere însemnată la 21 de ani, dar care nu mai are răbdare un an de zile.

Ce legătură există între aceste personaje, părintele Pennyfather care dispare, inspectorul Fred Davy, un jaf al unui vagon de poștă și moartea unui angajat al hotelului?

Ca de obicei, Agatha Christie urmărește mai multe fire în paralel, iar cititorii descoperă, pas cu pas, legături nebănuite între situații și personaje.

La Hotelul Bertram este un roman captivant, scris în stilul binecunoscut al Reginei romanului polițist, Agatha Christie. Cartea își poartă cititorii în trecut, parfumul epocii fiind foarte bine redat, iar personajele variate și atent create se integrează perfect în poveste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *