free download 78 travel guides written by experts

La finalul festivalului Kinodiseea, copiii bucuresteni isi doresc noi animale de companie

girafe, pui de corb, tigri albaștri

·    Tigrul albastru a fost desemnat drept Cel Mai Bun Film, iar Zarafa a câștigat Premiul Publicului
·    Public record de 8500 de spectatori  în cele șase zile de festival

Festivalul Internațional de Film pentru Copii, KINOdiseea, s-a încheiat miercuri, 21 noiembrie, după șase zile, 15 filme și 39 de proiecții, aventuri care i-au purtat pe copii din India până în Islanda. Un număr record de peste 8500 de spectatori au umplut sălile de cinema la fiecare proiecție – copii, tineri, părinți și bunici s-au amuzat, s-au emoționat, au trăit poveștile filmelor și au interacționat cu invitații.

Micii cinefili au avut ocazia sã aleagã și cel mai bun film al festivalului, juriul fiind format, ca în fiecare an, din copii. Juriul a desemnat Tigrul albastru (producție cehească în regia lui Petr Oukropec) ca fiind Cel mai Bun Film. Trofeul Kinodiseea a fost înmânat regizorului și celor doi copii protagoniști, Linda Votrubova și Jakob Wunsch, care s-au aflat la București, cu prilejul festivalului.

Premiul Publicului a fost acordat filmului Zarafa, o co-producție Franța-Belgia, în regia lui Remi Bezancon și a lui Jean-Christophe Lie. Zarafa va fi distribuit în cinematografele din România, la începutul anului viitor, de Metropolis Film.

”Reacțiile micilor spectatori din sală, curiozitatea lor, impresiile la ieșirea din cinema ne-au convins, ca în fiecare an, că este nevoie de acest Festival. Mi-aș dori să reușim să convingem din ce în ce mai mulți oameni, că educația audiovizuală a copilului, în România, este un subiect care trebuie tratat cu maximă seriozitate.”, spune Daniel Mitulescu, Directorul Festivalului.

Festivalul KINOdiseea, aflat la cea de-a patra editie, a avut loc la Cinema Studio, Cinema Eforie și Sala Elvira Popescu din București și a adus spectatorilor cele mai bune 8 filme pentru copii ale anului 2012, dar și o retrospectivă Disney, cu ocazia căreia cei mici, dar și cei mari s-au reîntâlnit cu personajele preferate. Pe parcursul festivalului, copiii au putut participa la ateliere de actorie, efecte speciale (ținut chiar de un specialist de la Hollywood), scenografie, montaj, machiaj de film și costume, susținute de profesionști din domeniu.

Mai multe detalii despre Festival se gasesc pe website-ul //www.kinodiseea.ro/ și pe www.facebook.com/kinodiseea.

Bucuresti, 22.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *