free download 78 travel guides written by experts

La final de Festival, organizatorii aduc multumiri celor care au contribuit la realizarea acestuia!

Duminica 9 noiembrie, s-a tras cortina primei editii a Festivalului Artelor Bucuresti, organizat de Chromatic Vision Entertainment si Asociatia Viitorului European al Romaniei, cu un spectacol de inchidere la Opera Nationala, avand in program opera "Macbeth" de Giuseppe Verdi.

Prima editie a Festivalului Artelor  Bucuresti, desfasurat anul acesta in perioada 2-9 noiembrie, a reprezentat un succes, luand in considerare vanzarile, dar si scopul pentru care a fost conceput si anume faptul ca a reprezentat un amplu eveniment artistic cu rezonante interne si internationale, un mesaj de sensibilizare si de atragere spre viata artistica a tinerilor si mai presus de toata o contributie importanta la afirmarea Romaniei ca veritabil reper european.

Radu Beligan, Tudor Gheorghe, Florin Piersic, Dan Puric, Dan Grigore, Misha Katz, Ion Caramitru, Jonny Raducanu, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Marius Hristescu, Diana Tugui, Ioana Delioran, Emilia Popescu, Teatrul National din Craiova, Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala Bucuresti, Orchestra Filarmonicii "Muntenia" sunt principalele nume de artisti si institutii de arta care ne-au onorat cu prestatia lor la Festivalul Artelor Bucuresti 2008.

Maiestria a fost premiata la Festivalul Artelor, de-a lungul intregii saptamani fiind oferite 4 trofee “Biletul de Aur” unor adevarati mastodonti ai scenei romanesti si ne referim aici la Stefan Iordache (trofeu acordat post mortem de catre Ion Caramitru) si maestrilor Radu Beligan, Tudor Gheorghe si Florin Piersic, care si-au confirmat inca o data valoarea, umpland pana la refuz salile cu piese interpretate intr-un mod unic. Ne referim la “Peer Gynt” sau “Straini in noapte”, piese prin care Florin Piersic a oferit un nou inteles pasiunii de a juca, la “Taina Cuvintelor”sau “Omul din La Mancha” – musicalul in care Tudor Gheorghe si-a marcat cu succes revenirea in teatru dupa aproape un deceniu, si la multe altele care au impresionat in cel mai placut mod auditoriul.

Presedintele Onorific din acest an al Festivalului Artelor, Maestrul Radu Beligan, a fost inconjurat de admiratori, care au asteptat zeci de minute pentru a-l vedea,  a-l felicita pentru cariera si pentru a obtine autograful sau. “Note de insomniac”, ultimul sau manuscris lansat in cadrul festivalului, a fost primit cu mare entuziasm de admiratorii maestrului.

“Dorim sa le multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi la aceasta prima editie a Festivalului Artelor, in special publicului care a demonstrat prin prezenta sa, ca arta nu a murit ci dimpotriva, este mai vie ca niciodata si partenerilor nostri. Am aplaudat indeosebi dorinta publicului tanar care a intampinat cu optimism intentia noastra. Dorim sa ne inclinam in fata artistilor care si-au confirmat inca o data, prin spectacolele din aceasta saptamana, valoarea incontestabila si motivul pentru care sunt iubiti”, a declarat Pepino Popescu.

Presedintele festivalului, a mai adaugat ca nu se astepta la un public atat de numeros: “Singura problema cu care ne-am confruntat a reprezentat spatiul  insuficient al locatiilor, insa promitem sa reglementam acest inconvenient in  editia urmatoare”.

Bucuresti, 11.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *