free download 78 travel guides written by experts

La Fantana ajuta sinistratii din judetul Alba

La Fântâna a donat 10.000 de litri de apă de izvor persoanelor din judeţul Alba afectate de ploile şi inundaţiile din ultimele săptămâni, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Alba (FCA).

Judeţul Alba este una dintre regiunile puternic afectate de vitregiile vremii în ultimele două luni. După ce la sfârşitul lunii iunie au fost produse pagube importante datorită fenomenelor meteo extreme, în ultima săptămână din luna iulie noi localităţi din judeţ s-au confruntat cu situaţii dificile datorate precipitaţiilor căzute în cantităţi însemnate.

Una din problemele importante cu care se confruntă locuitorii din unele zone afectate de calamităţi este inundarea fântânilor şi lipsa apei potabile, aspect extrem de îngrijorător pentru aceştia.

"În astfel de situaţii de urgenţă, apa potabilă este o necesitate imediată. De aceea apreciem sprijinul acordat de La Fântâna prin această donaţie, dar mai ales promptitudinea cu care au răspuns solicitării noastre, trimiţând la Alba-Iulia 1.000 de cutii de apă în doar 48 de ore. Am luat legătura cu primarii din localităţile beneficiare, care s-au arătat extrem de bucuroşi de această iniţiativă” a declarat Dorin Sava, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Alba.

Cutiile cu apă de izvor La Fântâna au fost livrate la sediul FCA în data de 29 iulie, pentru a fi apoi distribuite cu ajutorul voluntarilor Fundaţiei către peste 200 de gospodării din zonele afectate recent din judeţ precum Ocna-Mureş, Noşlac, Teiuş, Stremţ sau Ighiu

„Suntem bucuroşi că am putut oferi locuitorilor din Alba un sprijin pentru depăşirea unei situaţii dificile. În aceste localităţi sunt oameni extrem de afectaţi de inundaţiile din lunile iunie şi iulie iar gestul La Fântâna, de a acorda ajutor celor care au nevoie, este unul firesc.” a declarat dl. Mihai Matyas, Director General La Fântâna

Acţiunea de distribuire a cutiilor cu apă La Fântâna a început luni, 2 august 2010 şi va fi realizată de către voluntarii Fundaţiei Comunitare Alba, cu sprijinul Filialei de Cruce Roşie a Judeţului Alba, al Instituţiei Prefectului Judeţul Alba şi al firmelor Parpanghel SRL şi Nichi Ardeal SRL, care vor transporta gratuit apa către sinistraţi.

Potrivit estimărilor reprezentanţilor Fundaţiei Comunitare Alba, donaţia realizată de către La Fântâna va asigura necesarul de apă potabilă gospodăriilor beneficiare timp de o lună.

Despre La Fântâna

La Fântâna are o istorie de peste 10 ani în România şi în prezent este lider de piaţă pe segmentul distribuţiei şi îmbutelierii de apă naturală consumată prin intermediul watercoolerelor, atât pentru companii, cât şi pentru mediul rezidenţial.

Grupul La Fântâna numără în prezent 600 de angajaţi în România şi Serbia, două unităţi de îmbuteliere în România (una la Bucureşti şi una la Tălmaciu) şi o unitate de îmbuteliere la Mitrovo Polje, în Serbia.

La Fântâna deserveşte în Romania un număr de 25.000 de clienţi companii şi instituţii iar numărul watercoolerelor instalate este de 55.000 la nivelul întregii ţări.

Bucuresti, 02.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *