Kinodiseea

La clasa compacta, SEAT Leon a fost desemnata “Masina anului 2009”

în urma voturilor exprimate de cititorii revistei „Auto Motor und Sport”

•     Modelul spaniol s-a impus cu 12,2% din voturile exprimate
•     Modelul deţine poziţia de lider al importurilor la această clasă
•     Gama extinsă de propulsoare şi dotări i-a convins pe cititorii revistei germane specializate

SEAT León a ocupat prima poziţie într-un clasament al importurilor de modele din clasa compactă în urma voturilor exprimate pentru desemnarea “Maşinii anului 2009”. Selecţia a fost realizată de peste 92.000 de cititori ai revistei germane auto, „Auto Motor und Sport”.

Modelele au fost evaluate în funcţie de cele zece categorii distincte, iar León s-a impus la clasa compactă, la care au concurat 32 de competitori. 12,2% dintre cititori au votat SEAT León pe prima poziţie în clasamentul celor mai bune modele importate.

“Rezultatul obţinut ne bucură nespus şi dorim să adresăm mulţumirile noastre cititorilor revistei „Auto Motor und Sport” pentru alegerea excelentă” a declarat preşedintele SEAT, Erich Schmitt, în cadrul ceremoniei de premiere organizate la Stuttgart. “Această victorie demonstrează din nou cât de convingător este modelul SEAT León. Atât în versiunea Ecomotive, cu un consum optimizat de carburant, cât şi în versiunea Cupra puternică şi atletică, modelul sportiv compact combină cu performanţe maxime stilul dinamic de condus cu un consum redus de carburant.”

Oferta la modelul SEAT León cuprinde o gamă completă şi atractivă de opţionale. Sunt disponibile cinci nivele de echipare – Reference, Style, Sport-up, FR şi Cupra, care oferă, printre altele, dotări precum ABS şi TCS, ESP cu asistarea la frânare de urgenţă, sistem de avertizare pentru reducerea presiunii în pneuri, airbag frontal dublu, airbaguri laterale şi cortină, sistem de fixare Isofix, aer condiţionat şi radio CD cu MP3 şi intrări suplimentare.

SEAT León este disponibil cu unsprezece motorizări diferite. Toate propulsoarele oferă performanţe deosebite, începând cu motorul pe benzină de 1.4l, care dezvoltă 85 CP, continuând cu motorul TDI Ecomotive, de 105 CP, deosebit de economic în ceea ce priveşte consumul de carburant (4.5 l/100 km) şi până la propulsorul TSI de 2.0l de 240 CP pentru versiunea Cupra.

SEAT León este lider incontestabil la capitolul performanţelor sportive, obţinând titlul atât la clasa contructori, cât şi la piloţi în Campionatului Mondial de Turisme FIA (WTCC).

Bucuresti, 02.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *