metalshow

La 18 ani de Dakino, Stella Artois premiaza “Journey of a Red Fridge”

La ediţia cu numărul XVIII a Festivalului Internaţional de Film Dakino, Stella Artois s-a alăturat organizatorilor în efortul lor de a promova filmul neconvenţional şi necomercial. Astfel, Stella Artois, marcă super premium aflată în portofoliul InBev România, continuă tradiţia parteneriatului său cu lumea filmului.

Stella Artois a ales să se alăture primului Festival de Film din România pentru că Dakino urmăreşte să transmită mesajul cinematografic în forma sa cea mai pură, nealterată. Legătura Stella Artois cu cinematografia este una de tradiţie şi este vizibilă prin asocierea mărcii cu cele mai importante festivaluri de film din lume – Festivalul Filmului de la Cannes – Franţa sau festivalul Sundance din SUA, unul dintre cele mai apreciate festivaluri de pe continentul american. De asemenea, Stella Artois a fost partenerul principal al festivalurilor de film din Bulgaria, Ucraina, Italia, Singapore, Irlanda sau Marea Britanie.

La Dakino, Stella Artois a acordat premiul special al juriului documentarului "Journey of a Red Fridge" (Serbia), de Lucian Muntean şi Natasa Stankovic. Filmul documentar povesteşte incredibilă călătorie a unui student de 17 ani dintr-o localitate din Munţii Himalaya. În acelaşi timp, Hari Rai munceşte deja de 3 ani pentru a se întreţine; de data aceasta, el trebuie să ducă un frigider roşu enorm din vârful muntelui până în cel mai apropiat oraş. Îl urmăm în călătoria sa, descoperim peisajele din Himalaya, gândurile, speranţele şi visele personajului principal, precum şi cultura locuitorilor acestei regiuni.

Selecţia Dakino a fost făcută de către Iulia Blaga, critic de film; criteriul principal după care s-a făcut selecţia a fost calitatea filmelor, în competiţie intrând cele mai bune filme dintre cele înscrise în preselecţie.

„Dakino reprezintă unul dintre cele mai importante festivaluri de film din România şi una dintre primele manifestări internaţionale de scurtmetraj din Europa de Est. Aceste două recomandări ne-au determinat să utilizăm tradiţia Dakino pentru consolidarea relaţiei dintre publicul de film şi Stella Artois. Nu este prima dată când Stella Artois este „pe ecrane” preţuind cea de a şaptea artă, prezenţa noastră la Dakino fiind o continuare a legăturii tradiţionale pe care o menţinem cu publicul educat din cinematografe.” afirmă Adrian Ciulei, Brand Manager Stella Artois.

În 2005, Natasa (născută în 1977 în Serbia) şi Lucian (născut în 1976 în Serbia), au filmat, regizat, produs şi montat primul lor film documentar, „Punam”, care a fost prezentat la peste 50 de festivaluri internaţionale şi a primit 8 premii: SILVER GENTIAN for Best TV Production at Trento Film Festival, Best of Festival Jury’s Choice Award at Taos Mountain Film Festival, New Mexico, USA, AUDIENCE AWARD at CRONOGRAF Documentary, Film Festival,  Best Documentary Award at LOLA KENYA SCREEN, Nairobi,  Best Documentary on Mountain Life at Tegernsee, Int’l Mountain Film Festival, Germany, Youth Jury Award at Zakopane Mountain Film.

În 2007, Lucian şi Nataša au revenit in Nepal pentru a filma cel de al doilea documentar, „Journey of a Red Fridge”.

“…o poveste extraordinar de frumoasă şi de sensibilă” – Sue Feil-Erwin, RED JET FILMS, Seattle

Bucuresti, 04.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *