metalshow

La 150 de ani de la publicarea Originii speciilor, aventura genetica a omului continua

2009 este Anul Internaţional Darwin şi marchează atât 200 de ani de la naşterea marelui naturalist, cât şi faptul că pe 24 noiembrie a.c. se împlinesc 150 de ani de la publicarea Originii speciilor. Cu această ocazie, Editura CD PRESS lansează marți, 24 noiembrie, cartea Omul. O aventură genetică, prima traducere în română a celei mai cunoscute cărţi a celebrului biolog american contemporan Spencer Wells, care a revoluţionat antropologia modernă.

Lucrarea lui Spencer Wells dezvăluie faptul că întreg adevărul despre specia umană se află în codul nostru genetic şi demonstrează modul în care cercetările ADN-ului au făcut posibilă nu doar descoperirea strămoşilor personali, ci şi determinarea cu certitudine a arborelui genealogic al umanitătii.

Spencer Wells deţine un doctorat în genetica populaţiilor de la Universitatea Harvard şi este coordonatorul proiectului de cercetare a evoluţiei şi migratiei speciei umane – Proiectul Genografic – un studiu de cinci ani care va folosi cea mai mare colecţie de probe ADN din lume pentru a trasa modul în care omenirea a populat planeta.

Vă aşteptăm la Târgul internaţional de carte Gaudeamus să aflaţi mai multe despre lumea fascinantă a antropologiei la evenimentul prilejuit de lansarea cărţii Omul. O aventură genetică în România, vineri, 27 noiembrie, ora 18,00 la standul editurii CD PRESS nr.36 (parter), complexul expozitional Romexpo.

Cartea este disponibilă pentru comenzi online pe www.cdpress.ro şi în marile reţele de librării din ţară (Diverta, Cărtureşti, etc) din 24 noiembrie. Cristian Tabără discută pe marginea cărţii în ediţia dedicată anului Darwin din emisiunea “Ca la carte”, difuzată duminică, ora 10:40, la TVR1.

Bucuresti, 23.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *