creative night talks

KOOP își deschide porțile la Cluj-Napoca

FO​ DIGI CAP și ClujHub au semnat un parteneriat pentru lansarea operațiunilor KOOP România la Cluj-Napoca

FO DIGI CAP, firmă independentă de consultanță în domeniul piețelor financiare, și ClujHub, lider în operarea de spații de tip coworking, anunță semnarea unui parteneriat în scopul lansării la Cluj-Napoca a operațiunilor din cadrul programului KOOP România. Parteneriatul face parte din strategia KOOP privind dezvoltarea ecosistemului fintech din regiune și a inovării în domeniul serviciilor financiare iar scopul final este cel al creării unei comunități de antreprenori concentrați pe creativitate și succes. Noul parteneriat vine la scurt timp după intrarea KOOP pe piața autohtonă, în parteneriat cu FO DIGI CAP și cu rețeaua dinamică de spații de tip coworking Commons din București. ClujHub va sprijini activitățile și evenimentele pe care FO DIGI CAP le va organiza în România în calitate de reprezentant oficial al KOOP.

Koop logo

Obiectivul principal al programului KOOP România este acela de a oferi un set complex și combinat de servicii pentru toți membrii hub-ului iar parteneriatele cu spațiile de tip coworking din țară vor facilita acordarea acestor servicii pentru dezvoltarea afacerilor dar și organizarea de evenimente fintech și blockchain. Totodată, membrii hub-ului vor putea beneficia de spații de tip coworking la prețuri preferențiale, eficientizându-și astfel costurile.

Startup-urile au șansa de a se putea alătura celei mai mari comunități fintech din regiune și de a beneficia în mod gratuit de o serie întreagă de programe și activități.

KOOP este un hub al inovației în industria financiară și pune la dispoziția membrilor un API global special destinat acestui scop, organizează programe complexe de accelerare și incubare, hackathon-uri și competiții pentru startup-uri. De asemenea, mentorii colaboratori din cadrul KOOP sunt profesioniști cu experienta îndelungată în domeniul piețelor financiare, fintech și blockchain.

“Acest​ nou parteneriat demonstrează eforturile pe care le facem pentru a construi un ecosistem fintech puternic în regiune. Suntem convinși că, prin abordarea pe care o propunem alături de KOOP și alături de ClujHub, noul nostru partener, vom revoluționa serviciile din sectorul financiar și vom reuși să aducem plus valoare în ecosistemul inovării din România, prin coagularea comunității de antreprenori: startup-uri, IMM-uri, furnizori de tehnologie, investitori șamd”,​ declară​ Florin Oprea, fondator și director general al FO DIGI CAP.

“Ne bucurăm să găzduim un nou membru al comunității ClujHub care va juca un rol foarte activ și important pentru ecosistemul nostru. Pe lângă experții din zona digitală pe care îi avem deja alături de noi, acest nucleu fintech va ajuta la consolidarea obiectivului nostru de a dezvolta o comunitate puternică de creatori și de jucători de pe piețe emergente, care vor schimba viitorul tehnologiei”,​ a declarat la rândul său Tudor Pasc – ClujHub Managing Partner.

“Suntem​ foarte încântați să accesăm piața românească aflată în plină dezvoltare. Alături de prezența noastră la București, capitala și centrul de afaceri al țării, Cluj-Napoca este o locație deosebită prin dimensiunea și domeniul de activitate al industriei bancare. Este o potrivire perfectă pentru viziunea noastră, deoarece KOOP Hub este o platformă comunitară care reunește bănci și instituții financiare cu startup-uri și furnizori de tehnologie. Astfel, parteneriatul cu ClujHub, ne va oferi un sprijin imens în eforturile noastre direcționate pentru astfel de programe de construire a comunității, inclusiv prin evenimente și programe de inovare. Ne exprimăm recunoștința atât față de ClujHub, cât și față de FO DIGI CAP, partenerii noștri din România, pentru abordarea lor constructivă în vederea extinderii programului KOOPHub în Romania. Fără sprijinul lor, ar fi fost aproape imposibil”,​ declară​ Demet Zubeyiroglu, co-fondator și director al KOOPHub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *