free download 78 travel guides written by experts

Köln, orasul magic al targurilor de Craciun

Germanwings te trimite cu ocazia sărbătorilor de iarnă la Köln, oraşul în care se organizează impresionantele târguri de Crăciun şi unde turiştii revin mereu cu drag. Köln este locul ideal pentru o vacanţă de vis, unde târgurile de iarnă aduc magia unui veritabil basm.

Patru dintre cele mai mari târguri din Köln se ţin la Catedrala din Köln, în Piaţa Veche (Alter Markt), în Centrul Nou (Neumarkt), precum şi în Piaţa Rudolf (Rudolfplatz). În fiecare an aceste târguri atrag un număr impresionant de vizitatori, aproximativ două milioane de persoane dau startul Sărbătorilor de Iarnă.

Târgul de Crăciun de la Catedrala din Köln este unul dintre cele mai faimoase târguri din Europa şi cel mai iubit din Köln. Asta şi pentru că este situat chiar lângă impunătoarea Catedrală, iar luminile şi decoraţiunile specifice îi fac pe turişti să păşească pe tărâmuri de poveste. Zeci de căsuţe de lemn, vin fiert, prăjitură tradiţională de Crăciun – Christstollen, turtă dulce, multe jucării şi suveniruri de sezon îi aşteaptă pe turiştii de toate vârstele să ia parte la sărbătoare.

Un alt târg cu miresme de scorţişoară se regăseşte în Piaţa Veche, în faţa fostei Primării. Pentru distracţia şi amuzamentul celor mici, o mulţime de standuri cu jucării animă târgul şi îşi aşteaptă vizitatorii. Teatrele de păpuşi şi mai ales prezenţa nelipsită a lui Moş Crăciun întregesc peisajul de sărbătoare.

Nu trebuie ratat nici Târgul din Centrul Nou, cel mai vechi din Köln. Vizitatorii îl pot localiza în apropierea Bisericii St. Apostlen, unde cu siguranţă vor fi impresionaţi de farmecul şi eleganţa târgului. Târgul Rudolf aminteşte de basmele copilăriei, locul fiind „invadat” de personaje de poveste care întâmpină turiştii cu voie bună şi le oferă clipe magice şi imagini de poveste.

Bucuresti, 30.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *