Real Estate & Construction Forum

Koh-I-Noor România are vânzări online mai mari cu 81% după utilizarea platformei E-commerce

Koh-I-Noor Hardtmuth România a implementat soluția E-commerce de la Senior Software pentru a-și integra magazinul online cu sistemul SeniorERP existent deja în companie. Cu noua platformă, vânzările Koh-I-Noor au crescut cu 81%, iar numărul de clienți este mai mare cu 140%.

Koh-I-Noor România este importator și distribuitor de articole de papetărie, birotică, rechizite școlare și produse pentru artă și hobby. Odată cu creșterea afacerii, solicitările clienților au determinat compania să optimizeze platforma online deoarece fostul magazin avea o structură învechită, nu permitea afișarea prețurilor și nu era corelată cu stocurile existente. De aceea, Koh-I-Noor a ales soluția E-commerce de la Senior Software.

Senior Software logo

“Ne-am dorit, în primul rând, ca soluția aleasă să fie integrată cu sistemul pentru planificarea resurselor, pentru a fi posibilă trimiterea directă în ERP a tuturor comenzilor, să accesăm aceeași bază de date, iar actualizarea informațiilor să se facă în timp real. Practic, comunicarea între sisteme este cea mai importantă facilitate pentru noi. În plus, prin platforma E-commerce suntem prezenți peste tot și oricine poate avea acces la produsele noastre”, a declarat Dinu Maravela, CEO în cadrul Koh-I-Noor Hardtmuth România.

Dupa implementarea noii platforme E-commerce, Koh-I-Noor România a înregistrat rezultate extraordinare. “Categoric, cel mai important beneficiu este creșterea vânzărilor online cu 81 % pe primul semestru din 2018, comparativ cu acceași perioadă a anului trecut, când funcționam cu vechea platformă. Referitor la numărul de clienți, aici avem o creștere de 140% raportată la același interval de timp. Putem spune că soluția a adus magazinul online la trendul actual de pe piață”, a adăugat Dinu Maravela.

Printre beneficiile importante observate de Koh-I-Noor după implementarea soluției E-commerce de la Senior Software se numără și:
• creșterea vizibilității pe piață prin accesul la o varietate mai mare de posibilități de marketing – discounturi, promoții, bonusuri, reduceri în funcție de sezon sau produse, blog etc.;
• îmbunătățirea și adăugarea de noi funcționalități de prezentare, de accesare și de cumpărare a produselor;
• îmbunătățirea comunicării cu clienții, cu ajutorul secțiunii de mesaje disponibilă în platformă;
• timpul de procesare a comenzilor s-a micșorat datorită transferului imediat de date între platforma E-commerce și sistemul SeniorERP;
• prezentarea mai accesibilă și clară a produselor cu foarte multe subcategorii.

Fondată în 1994, Koh-I-Noor Hardtmuth România este filială a Koh-I-Noor Hardtmuth din Cehia, cel mai mare producător de produse școlare și de birou, intrumente de scris și desenat din Europa Centrală și de Est. În 2018, Koh-I-Noor a deschis primul magazin propriu din România în București, pe str. C.A. Rosetti 15, iar obiectivul companiei pentru următorii ani este să dezvolte o rețea de magazine fizice pe întreg teritoriul țării și să își consolideze prezența online si cu ajutorul platformei E-commerce de la Senior Software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *