free download 78 travel guides written by experts

KMG International mărește capacitatea tehnică a Centrului de Transfuzii Constanța

KMG International își continuă angajamentul de a susține sectorul public de sănătate din România și donează echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității tehnice a unității medicale. Valoarea totală a echipamentelor este de 65.000 RON.

“În 2018, pe durata celebrării Centenarului Marii Uniri, am promis comunităților din Constanța: că vom continua să ne implicăm și să îmbunătățim calitatea vieții în regiune. De aceea, sprijinul nostru pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, o instituție medicală care salvează vieți zilnic, a fost devenit prioritar pentru noi și pentru întreaga comunitate. Ne bucurăm că avem ocazia să contribuim la această cauză atât de importantă.” Alexey Golovin, vicepreședintele al Grupului KMG International.

Printre echipamentele donate se numără un agitator de trombocite și un hemomixer pentru recoltarea sângelui total, aparate indispensabile pentru un centru de transfuzii sanguine, menite să contribuie la asigurarea conformității activităților de transfuzie sanguină efectuate de centru.

Centrul de Transfuzii Constanta

“Centrul nostru are un rol esențial în salvarea pacienților ce au nevoie urgentă de transfuzii sanguine. Nevoia de sânge este o constantă în sistemul de sănătate. Donația făcută de KMG International va crește capacitatea tehnică a centrului de transfuzii și va contribui la creșterea calității si securității componentelor sanguine pe care le furnizam spitalelor.” a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă, director al Centrului Regional de Transfuzii Constanța.

Echipamentul va fi inaugurat în decursul acestei luni și va intra la scurt timp în funcțiune. O campanie de donat sânge va fi desfășurată în rafinăria Petromidia, cu ocazia acestei donații.

Despre Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța

Primul centru de colectare și conservare sânge din Constanța a fost înființat în 1955. Din 1992, a devenit instituție sanitara publică cu personalitate juridică, numită Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. Centrul s-a dezvoltat progresiv, devenind o instituție-reper pentru domeniul transfuziilor sanguine, dar și una dintre cele mai importante instituții medicale din județ. Astăzi, o medie de 50 de unități de sânge sunt procesate zilnic în această unitate medicală, obținându-se până la 10 componente sanguine diferite, fiecare cu propriile cerințe de conservare.

Laboratoarele centrului dețin echipament automatizat ce permite testarea tuturor unităților colectate rapid, în cadrul unui program adaptat nevoilor spitalelor, asigurând un timp minim de producție de 6 până la maximum 24 ore între colectarea sângelui și validarea finală a componentelor sanguine, ce sunt pregătite pentru a fi distribuite către cele 14 spitale din județul Constanța.

De peste 10 ani, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează activități de recoltare a sângelui în diferite localități din județul Constanța, pentru a fi mai aproape de comunitățile din diferite zone și a le oferi ocazia să doneze, în ciuda faptului că locuiesc la o distanță considerabilă de sediul centrului. Începând cu anul 2000, centrul a colectat anual peste 10,000 de pungi de la donatorii din regiune. În 2018, au fost colectate 13,118 pungi. Obiectivul general al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța este atingerea auto-suficienței în componente sanguine recoltând sânge de la locuitorii județului, un obiectiv ce nu poate fi realizat decât cu sprijinul comunității.

Contribuția noastră la sistemul de sănătate din România

De peste 10 ani, KMG International a investit peste 4 milioane USD în sistemul de sănătate public, astfel încât membrii comunităților în care Grupul operează să poată beneficia de servicii medicale de calitate. Investițiile în sectorul medical, una dintre direcțiile strategice ale companiei noastre, au vizat modernizarea și furnizarea de echipament către 60 de unități medicale din întreagă țara.

În ultimii ani, Grupul KMG International a furnizat combustibil JetA1 pentru elicoptere medicale, uniforme pentru voluntari, echipamente medicale, precum și investiții în reabilitarea și dotarea diferitelor facilități medicale din țară și centre de instruire în situațiile de urgență din România.

Mai mult, KMG International s-a implicat activ în susținerea sistemului de sănătate din România, atât prin intermediul parteneriatului său de lungă durată cu Serviciul Mobil de Urgență pentru Resuscitare și Descarcerare (SMURD) și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), cât și prin alte investiții considerabile în proiecte de sănătate din toată țara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *