metalshow

KLM va efectua în premier un zbor cu bio-kerosen

KLM Royal Dutch Airlines va fi prima companie aeriană din lume care va face o demonstraţie de zbor folosind o combinaţie bio-kerosen, cu un grup select de pasageri. Acesta va fi de altfel şi primul zbor din Europa cu bio-kerosen.

Zborul va avea loc pe 23 noiembrie fiind operat cu un aparat Boeing 747. Unul din motoarele avionului va funcţiona cu un amestec de 50% carburant bio si 50% kerosen tradiţional.

"Acesta este un pas important către o industrie aviatică pe care să ne-o putem permite din punct de vedere ecologic", a spus Preşedintele şi CEO al KLM, Peter Hartman.

"KLM şi-a unit forţele cu partenerii săi pentru a stimula dezvoltarea ulterioară a carburanţilor alternativi. Astfel, trebuie să ne bazăm pe aportul şi sprijinul tuturor celor implicaţi: comunitatea de afaceri, guvern şi societatea în sensul larg”, a adăugat acesta.

Împreună cu Air France, KLM a condus pentru mulţi ani industria aviatică pe calea dezvoltării durabile. De exemplu, AIR FRANCE KLM s-a clasat pe locul I la indexul Dow Jones pentru dezvoltare durabilă, pentru al 5-lea an consecutiv. Aripa olandeză a WWF-Worldwide Fund for Nature a votat de asemenea KLM ca fiind partenerul de afaceri pentru anul 2009.

"În anii următori, industria aeriană va fi în mare măsură dependentă de disponibilitatea carburanţilor alternativi în demersul său de reducere a emisiilor de dioxid de carbon", a declarat Jan Ernst de Groot, Director KLM, care va prezenta acest proiect cu ocazia Zilei Naţionale a Inovaţiei la Baza Aeriana Valkenburg.

Bucuresti, 05.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *