Shadow

Kiwi: Planurile de călătorie ale Generației Z pentru această toamnă

  • Mai mult de jumătate din tinerii români din Generația Z cumpără bilete doar dus
  • Principalele 5 țări în care vor călători cei cu vârste între 18 și 25 de ani din România sunt Italia, Regatul Unit, Spania, Franța și Israel
  • Cele mai populare orașe sunt Londra, Milano, Tel Aviv, Barcelona și Roma

Toamna este anotimpul întoarcerii la școală, dar și al călătoriilor mai accesibile, două aspecte care sunt la fel de importante pentru o anumită categorie de vârstă: cei cu vârste între 18 și 25 de ani – Generația Z. Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, oferă date despre unde și cum călătorește generația tinerilor adulți în această toamnă.

Kiwi.com logo

Principalele 5 țări pe care plănuiesc să le viziteze românii din Generația Z în această toamnă sunt Italia (19%), Regatul Unit (12%), Spania (11.5%), Franța (6%) și Israel (5.5%), conform datelor Kiwi.com. De asemenea, aceștia și-au planificat călătorii și în Irlanda, Olanda sau chiar Maroc.

Dintre orașele pe care aceștia vor să le viziteze, cele mai populare sunt Londra, Milano, Tel Aviv, Barcelona și Roma. De altfel, printre orașele care au stârnit interesul celor din Generația Z care folosesc platforma Kiwi.com pentru a-și planifica vacanțele sunt și Paris, Veneția, Palma de Mallorca sau Larnaca.

Privind destinațiile preferate ale Generației Z, care includ țări și orașe ce atrag tot mai mulți studenți internaționali în fiecare an, precum Belgia, Olanda, ori Bologna și Viena (orașe cu un istoric bogat în ceea ce privește studiile universitare), putem intui că tinerii adulți călătoresc acolo pentru a-și urma studiile.

Mai mult, dintre rezervările făcute de cei cu vârste între 18 și 25 de ani pe Kiwi.com pentru această toamnă, mai mult de jumătate au fost pentru bilete doar dus, lucru care sugerează că aceștia călătoresc pentru studii, fie la universitate, fie pentru un semestru în străinătate, prin programe precum Erasmus sau Erasmus+. Dintre cei care au rezervat călătorii mai scurte, 37% vor sta între una și 3 zile la destinație, alți 36% între 4 și 6 zile, 19% timp de o săptămână și până la 10 zile, și aproximativ 7% vor sta la destinație mai mult de 11 zile.

Nu doar tinerii adulți români călătoresc în această toamnă: rezervări ale membrilor Generației Z pe Kiwi.com cu plecare din România au fost făcute și de tineri din Republica Moldova, Israel, Franța, Regatul Unit și chiar Statele Unite ale Americii.

*Datele privind rezervările realizate de cei cu vârste între 18 și 25 de ani pe Kiwi.com sunt extrase începând cu data de 1 ianuarie 2022 pentru călătorii între 1 septembrie – 30 noiembrie 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *