Shadow

Kiwi.com – Unde poți călători în august pentru a evita aeroporturile aglomerate

  • Pentru călătoriile din România către destinații internaționale în luna august, aeroporturile cu cel mai mare număr de anulări de zboruri sunt Luton (Londra), Aeroportul Internațional Viena și Aeroportul Național Santorini (Thira)
  • Aeroporturi ca Zaragoza (Spania), Aeroportul Internațional Corfu (Grecia) și cel din Istanbul înregistrează mai puține anulări

Vara aceasta, oameni din toată lumea călătoresc intens iar românii nu fac excepție, ajungând pe locul 9 în topul naționalităților care se deplasează internațional cu Kiwi.com în luna august. Având în vedere că cererea pentru călătorii este ridicată iar aeroporturile întâmpină greutăți din cauza lipsei de personal, numărul de anulări de zboruri a crescut iar terminalele continuă să se aglomereze.

Kiwi.com logo

Conform datelor furnizate de Kiwi.com*, cele mai rezervate aeroporturi de destinație pentru luna august sunt Luton, Milano Bergamo International și Bruxelles South Charleroi, iar cele mai multe anulări de până acum s-au înregistrat în Luton, Aeroportul Internațional Viena și Aeroportul Național Santorini (Thira). Aeroportul Internațional Atena și cel din Gatwick sunt și ele pe lista aeroporturilor cu un număr ridicat de anulări.

Călătorii pot încerca destinații alternative pentru vacanțe, pentru a evita riscul anulării zborurilor sau a bagajelor întârziate sau pierdute. Printre aeroporturile cu un număr scăzut de anulări se numără Zaragoza (Spania), Aeroportul Internațional Corfu (Grecia) și cel din Istanbul (Turcia).

August este luna din vară cu cele mai puține rezervări pentru călătorii pe Kiwi.com.

Românii călătoresc cu 38% mai puțin decât în iunie și cu 40% mai puțin decât în iulie. Datele Kiwi.com arată că prima săptămână din august este cea mai aglomerată pentru călătorii din România către alte destinații, cu o scădere de 24% pentru a doua săptămână și 40% pentru cea de-a treia. Totuși, datele se pot schimba, având în vedere că vara aceasta 47% dintre români își cumpără biletele cu mai puțin de două săptămâni înainte, 11% le achiziționează cu 4-6 zile înainte de plecare, iar un procent de 19% cu doar 3 zile sau mai puțin înainte.

Între iunie și iulie 2022, Kiwi.com a înregistrat în România o rată a anulărilor din partea companiilor aeriene de 4,07%, față de 1.39% în lunile aprilie și mai, pe când în august aceasta este de 2,83%. Este de așteptat ca numerele din această vară să scadă semnificativ în toamnă. Până acum, pentru luna septembrie, companiile aeriene au o rată a anulărilor de 1,83%. De asemenea, există o creștere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor: comparativ cu 3,65% în lunile aprilie și mai, în ultimele 2 luni aceasta a ajuns la 4,8%. Până acum, pentru luna august, aceasta se situează la 2,17%, iar pe moment, pentru luna septembrie este de 1,41%.

*Datele de pe Kiwi.com sunt extrase în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2022 pentru perioada verii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.