Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Kinodiseea – un festival plin de surprize pentru copii si familie

· Americanul Jor Van Kline le va povesti celor mici despre efectele speciale de la Hollywood
· Filmele de dimineață vor fi gratuite, iar la Cinemateca Eforie acestea vor fi dublate în limba română

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea, se va desfășura între 16 și 21 noiembrie în București, la Cinema Studio, Cinema Eforie și Sala Elvira Popescu. Pe lângă cele mai bune opt producții cinematografice pentru cei mici ale anului 2012, Kinodiseea vine cu o retrospectivă Disney, ateliere de inițiere a copiilor în curiozitățile cinematografiei și le oferă șansa de a discuta chiar cu realizatorii filmelor de pe marele ecran. 

Cele opt lungmetraje din secțiunea Competiție se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Noutatea din acest an o reprezintă dublajul în limba română al primelor două proiecții din zi la Cinemateca Eforie. Proiecțiile de la orele 10:00 și 12:00 sunt gratuite, precum și cele din Retrospectiva Disney. Pentru proiecțiile de la orele 19:00, pretul biletului pentru adulti este de 10 lei, iar cel pentru copii costă 5 lei.

Părinții vor putea găsi mai multe detalii despre filme, trailer-ele acestora, precum și programul complet al festivalului, pe website-ul //www.kinodiseea.ro/, iar pagina de Facebook (www.facebook.com/kinodiseea) le va sta la dispoziție cu noutăți în timp real și concursuri cu premii jucăușe.

Animația estoniană cu premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin la începutul acestui an, Lotte și secretul pietrei lunii, va avea parte de două proiecții speciale, când va fi dublată live de vocea filmelor, Irina Margareta Nistor. Celelalte două animații din competiție sunt Zarafa, o co-producție Franța-Belgia, în regia lui Remi Bezancon (câștigător al premiului Cesar) și a lui Jean-Christophe Lie (animator pentru producții Disney ca Tarzan, Hercule și Cocoșatul de la Notre-Dame), și Jean, băiatul lunii, co-producție Franța-Germania, ecranizarea uneia dintre cele mai de succes povestiri ale cunoscutului scriitor de cărți pentru copii Tomi Ungerer. În film va putea fi auzită vocea lui Ulrich Kutur (Viețile altora, r. Florian Henckel von Donnersmarck, Panglica albă, r. Haneke). Filmul olandez Micul corb este laureat al premiilor pentru Cel mai bun film pentru copii și Cel mai bun debut în secțiunea Generation la Berlinale 2012, precum și al Young Audience Award la European Film Awards. Gattu este filmul indian premiat cu Mențiune specială pentru Cel mai bun film în secțiunea Generation, anul acesta, la Berlinale. Filmul suedez Dragonul de gheață, Tigrul albastru, producție cehească și Tony 10 completează lista filmelor din competiția de anul acesta.

Cele mai bune filme Disney vin anul acesta la Kinodiseea, în secțiunea specială de Retrospectivă. Titlurile care îi vor încânta atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari dintre spectatori sunt: Regele leu, Frumoasa și bestia, Cartea junglei, Aladdin, În căutarea lui Nemo și Mary Poppins.

Secțiunea Panorama este reprezentată de lungmetrajul norvegian de animație Kurt se răzbună, prezentat la festivalurile de film de la Annecy, Stuttgart și Kristiansand.

Cei mici au șansa să participe la nouă ateliere, după cum urmează: atelier de actorie, susținut de Bogdan Dumitrache, cunoscut pentru rolurile din Din dragoste cu cele mai bune intenții (r. A. Sitaru), Loverboy (r. Cătălin Mitulescu) etc., atelier de efecte speciale – Jor Van Kline, a lucrat ca producător și coordonator de efecte speciale la filme precum Mr. and Mrs. Smith (r. Doug Liman), Elephant (r. Gus van Sant), atelier de scenografie – Nicolae Copăceanu, cel care a lucrat la filme precum Tinerețe fără tinerețe (r. F.F. Coppola), Sânge și ciocolată (r. Katja von Garnier), atelier de montaj, susținut de Eugen Kelemen, laureat al premiilor Gopo si UCIN pentru montajul filmului Periferic (r. Bogdan George Apetri), precum și la ateliere de scriere creativă, reciclare creativă, origami, machiaj de film și costume.

Juriul care va acorda premiul pentru cel mai bun film este, ca în fiecare an, format din copii talentați, pasionați de cinematografie și de artele frumoase, în general. Sofia Nicolaescu este micuța actriță din filmul lui Radu Jude, Toată lumea din familia noastră, Albert Dima a jucat în cel mai nou film al lui Tudor Giurgiu, Despre oameni și melci, iar Alexandru China Birta joacă în spectacolul Micul prinț la Teatrul Odeon.

KINOdiseea este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 15-a ediție, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 52-a ediție şi International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediția cu numărul 29.

Festivalul Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Sectorului 5, Primăriei Generale a Municipiului București, sponsorizat de Apa Nova, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Partener Hotel Caro.

Program KINOdiseea 2012

ZARAFA

Regie: Rémi BEZANÇON, Jean-Christophe LIE
Franța, Belgia, 2012
Premieră mondială în secțiunea Generation la Berlinale 2012

Povestea adevărată a primei girafe a Franței și a călătoriei sale pline de peripeții, cu balonul, din Egipt la grădina zoologică din Paris

În regia lui Rémi Bezançon (Cesar pentru The first day of the rest of your life) si a lui Jean-Christophe Lie (a lucrat ca animator pentru producțiile Disney -Tarzan,   Hercule și Cocoșatul de la Notre-Dame)

Cu îndrăgitele voci ale lui Simon Abkarian (Persepolis, Casino Royale), Vernon Dobtcheff (Before Sunset, Numele trandafirului), François-Xavier Demaison, Roger Dumas, Max Renaudin etc.)

Vineri, 16 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca Eforie
Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 19:00, Sala Elvira Popescu
Duminică, 18 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio
Marţi, 20 noiembrie, ora 10:00, Cinemateca Eforie
Marţi, 20 noiembrie, ora 19:00, Sala Elvira Popescu

DRAGONUL DE GHEAȚĂ (ISDRAKEN)

Regie: Martin HÖGDAHL
Suedia, 2012
80 minute
Recomandare vârstă: +10

Premieră mondială în secțiunea Generation la Berlinale 2012

În căutarea plină de aventuri a unui nou cămin, Mik, un băiat de 11 ani, descoperă balenele, își face prieteni neobișnuiți, se îndrăgostește pentru prima dată și pornește într-o nouă călătorie pe un dragon de gheață

Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 10:00, Cinemateca Eforie
Marţi, 20 noiembrie, ora 10:00, Cinema Studio
Miercuri, 21 noiembrie, ora 19:00, Cinema Studio

MICUL CORB (KAUWBOY)

Regie: Boudewijn KOOLE
Olanda, 2012
81 minute
Recomandare de vârstă: +9

Premieră mondială în secțiunea Generation la Berlinale 2012

Sunt vremuri grele pentru Jojo, un băiat de zece ani, care locuiește cu tatăl său într-un sat. Ambii învață cum să facă față dramei din viața lor, iar Jojo e ajutat de noul său prieten, un pui de corb, de care are grijă în secret.

Premii: Cel mai bun film pentru copii și Cel mai bun debut în secțiunea Generation la Berlinale 2012
Young Audience Award la European Film Awards
Premiul publicului la Kristiansand ICFF

Vineri, 16 noiembrie, ora 19:00, Sala Elvira Popescu
Duminică, 18 noiembrie, ora 10:00, Cinema Studio
Luni, 19 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio
Miercuri, 21 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie

GATTU  

Regie: Rajan KHOSA
India, 2012
80 minute
Recomandare de vârstă: +7

Premieră mondială în secțiunea Generation la Berlinale 2012

În orașul acesta, cerul este plin de zmee. Unul singur, însă, stăpânește zarea, iar acela este Kali. Nimeni nu știe cine îl mânuiește și nimeni nu îl poate doborî. Însă Gattu, un băiat fără bani și fără educație, acceptă provocarea. Visele nu sunt imposibile atunci când dorința este puternică.  

Premii: Mențiune specială pentru Cel mai bun film în secțiunea Generation la Berlinale 2012

Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, Sala Elvira Popescu
Luni, 19 noiembrie, ora 10:00, Cinema Studio
Marţi, 20 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio

JEAN, BĂIATUL LUNII (JEAN DE LA LUNE)

Regie: Stephan SCHESCH
Franța, Germania, 2012
85 minute
Recomandare de vârstă: +7

Jean s-a plictisit singur pe lună și decide să viziteze Pământul. Într-o zi, se agață de coada unei comete, care îl aduce pe planeta noastră. Președintele Lumii este convins că Jean este un invadator extraterestru, iar pentru a-și salva pielea, Jean trebuie să se bazeze pe copii și prieteni.  

Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca Eforie
Luni, 19 noiembrie, ora 19:00, Cinema Studio
Miercuri, 21 noiembrie, ora 10:00, Cinema Studio

TIGRUL ALBASTRU (MODRÝ TYGR)
Regie: Petr OUKROPEC, Bohdan Sláma
Cehia, 2012
90 minute
Recomandare de vârstă: +6

Într-un oraș condus de un primar diabolic, singurul care mai poate salva de la demolare vechea Grădină Botanică și  preveni construirea unui centru de divertisment în locul ei este Tigrul Albastru. Johanka și Matyas trebuie să apere tigrul de urzelile primarului și să salveze grădina. 

Vineri, 16 noiembrie, ora 10:00, Cinemateca Eforie
Duminică, 18 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie
Marţi, 20 noiembrie, ora 19:00, Cinema Studio
Miercuri, 21 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio

TONY 10

Regie: Mischa KAMP
Olanda, Germania, 2012
85 minute
Recomandare de vârstă: +6

Tony are aproape 10 ani și are cel mai bun tată din lume, care ajunge de la macaragiu, ministru. Părinții lui divorțează, iar Tony face tot ce îi stă în puteri pentru a-i aduce din nou împreună. Apelează chiar la ajutorul reginei!

Premii: Golden Film la Golden and Platin Film Olanda

Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio
Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, Cinema Studio
Luni, 19 noiembrie, ora 10:00, Cinemateca Eforie

LOTTE ȘI MISTERUL PIETREI LUNII
(LOTTE AND THE MOONSTONE SECRET)

Regie: Heiki ERNITS, Janno POLDMA
Estonia, Latvia, 2012
73 minute
Recomandare de vârstă: +5

Premieră mondială în secțiunea Generation la Berlinale 2012

Într-o noapte, doi străini se furișează în Gadgetville și încearcă să fure o piatră misterioasă de la un bătrân câine călător, Klaus, unchiul Lottei. Lotte și Klaus pornesc într-o aventură plină de peripeții, pentru a dezlega misterul din jurul pietrei.

*Personajul principal, Lotte, este Mickey Mouse-ul Estoniei și Latviei

Vineri, 16 noiembrie, ora 12:00, Cinema Studio
Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie
Luni, 19 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca EforiePremieră

KURT SE RĂZBUNĂ (KURT TURNS EVIL)

Regie: Rasmus A. Sivertsen
Norvegia, 2008
74 minute
Recomandare de vârstă: +7

Kurt este un tip deștept și un foarte bun șofer de motostivuitor. Într-o zi, cineva îi spune lui Kurt că medicii sunt mai importanți ca șoferii de motostivuitor. Încrederea lui este zdruncinată, iar împreună cu fiul lui, Bud, face tot posibilul să devină important. Însă, Kurt devine rău. 

Premii: În competiție la Kristiansand Childrens Film Festival 2009; Stuttgart International Festival of Animated Film 2009;  Annecy Film Festival, 2009

Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 10:00, Cinema Studio
Luni, 19 noiembrie, ora 19:00, Sala Elvira Popescu
Marţi, 20 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie

Regele leu, Roger Allers, USA, 1994, a câștigat 2 Premii Oscar, Globul de Aur și Premiul Grammy
Duminică, 18 noiembrie, ora 10:00, Cinemateca Eforie

Frumoasa și bestia, Gary Trousdale, USA, 1991, a câștigat  2 Premii Oscar, Globul de Aur și Premiul Grammy
Miercuri, 21 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca Eforie

Cartea junglei, Wolfgang Reitherman, USA, 1967, nominalizat la Premiile Oscar
Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca Eforie

Aladdin, Ron Clements, USA, 1992, a câștigat  2 Premii Oscar, Globul de Aur și Premiul Grammy
Vineri, 16 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie

În căutarea lui Nemo, Andrew Stanton, USA, 2003, a câștigat  Premiul Oscar, a avut alte 34 de premii și 35 de nominalizări
Marţi, 20 noiembrie, ora 19:00, Cinemateca Eforie

Mary Poppins, Robert Stevenson, USA, 1964, a câștigat 5 Premii Oscar, Globul de Aur, BAFTA și Premiul Grammy
Luni, 19 noiembrie, ora 12:00, Cinemateca Eforie

Bucuresti, 08.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *