free download 78 travel guides written by experts

Kimi Raikkonen, pilot oficial LOTUS in Formula 1 in 2012

· Finlandezul, fost campion mondial în 2007 revine în Formula 1 la cel mai înalt nivel după doi ani de competiție în raliuri și Nascar
· „Sunt încă foarte motivat să înving în Formula 1”

Finlandezul de 32 de ani, Kimi Raikkonen, este pilotul oficial Lotus în Campionatul Mondial de Formula 1 din 2012. Această știre este una din surprizele pe care Lotus le pregătește fanilor mărcii ce deține 7 titluri mondiale în Formula 1.

„Alegerea a fost ușoară pentru că este vorba de echipa Lotus GP iar proiectul lor este unul foarte ambițios. Acum rolul meu este important pentru că mi-am propus să aduc echipa pe cea mai avansată poziție a grilei de start”, a declarat Kimi Raikkonen.

Finlandezul a fost campion mondial cu Ferrari în 2007. El a debutat în Formula 1 în anul 2001 cu echipa Sauber și a câştigat 18 curse din cele 157 disputate.

Raikkonen a semnat un contract de doi ani cu echipa iar colegul său va fi cunoscut mai târziu. Polonezul Robert Kubica, rănit serios într-un accident de raliu la începutul anului, ar putea reveni cu echipa Lotus în 2012, dar cu siguranță va pierde începutul sezonului, el aflându-se într-un program de recuperare.

Campionatul Mondial de Formula 1 ediţia 2012 va începe pe 18 martie în Australia și va avea 20 de etape.

Bucuresti, 30.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *