Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Kids in Tech, platforma care oferă gratuit cursuri de programare pentru copiii din toată țara

Kids in Tech este programul național care își propune să revoluționeze educația copiilor în domeniul programării și să le contureze ABC-ul necesar în tehnologie, încă din primii ani de școală.

Proiectul este lansat de Adfaber, un ONG care are drept misiune să ajute copiii, oferindu-le acces la cursuri de programare gratuite, în fiecare școală și liceu din România.

Procedeul este unul simplu: orice copil poate să acceseze online informațiile de pe cursuri.kidsintech.ro prin profesorul său, care trebuie să își înscrie elevii în programul gratuit.

Platforma a apărut în contextul în care viitorul este sub semnul tehnologiei și are drept scop de a ajuta copiii să-și descopere pasiunea pentru domeniul menționat și să-i încurajeze să urmeze o carieră, dacă își doresc acest lucru.

Alin Chiriac, inițiatorul Kids in Tech
Alin Chiriac, inițiatorul Kids in Tech

„Kids in Tech este primul pas către o educație de precizie, către a învăța un copil în funcție de timpul pe care îl are, atunci când el are disponibilitatea să învețe. Numărăm deja peste 300 de cluburi și 5.000 de elevi care învață programare gratuit! Cursurile noastre sunt mult mai personale, mizăm pe o abordare în care practic predăm individual copiilor partea de programare. Avem în plan dezvoltarea multor altor cursuri și, de asemenea, ne dublăm implicarea și prin organizarea de workshop-uri în școli. Și, dacă până acum, cursurile noastre veneau în întâmpinarea elevilor prin intermediul unui grup de Facebook, lansarea platformei este evoluția firească spre acea educație de precizie, despre care spuneam că mi se pare atât de importantă”, a declarat Alin Chiriac, fondator Adfaber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *