free download 78 travel guides written by experts

KDO.ro foloseste si recomanda pixuri din hartie reciclata!

În această săptămână, KDO.ro – //www.kdo.ro – boutique online de cadouri inedite pentru afaceri şi nu numai, vă recomandă un nou produs prietenos cu mediul pe care îl puteţi folosi ori chiar oferi cadou, inclusiv de afaceri. Este vorba despre un produs foarte comun şi necesar în orice birou şi la orice eveniment: pixul, iar alternativa eco propusă este pixul din hârtie reciclată!

Pixurile din hârtie reciclată au mina standard albastră, pot fi imprimate la o culoare cu mesajul-logo-ul dorit, astfel stârnind o adevărată revoluţie ECO în rândul apropiaţilor! Exteriorul pixurilor poate fi într-una dintre următoarele culori: verde, roşu, alb şi albastru.

De ce ar trebui să cumpăr produse fabricate din hârtie reciclată?
Viitorul reciclării depinde în final de existenţă unei pieţe pentru materialele colectate. Reciclarea nu presupune doar colectarea materialelor şi transportarea lor către articole centrele de reciclare ci presupune şi finalizarea ideii de reciclare prin cumpărarea produselor fabricate din hârtie reciclată. Fabricile de hârtie reciclată nu îşi pot continua activitatea dacă publicul nu încurajează cumpărarea acestor produse.*

De ce ar trebui să reciclăm hârtia?
În lumea eco sunt multe produse care pot fi realizate din hârtie reciclată (de altfel şi noi v-am vorbit deja despre hârtia ecopentru copiator SAFE).

Iată însă motivele pentru care ar trebui să reciclăm hârtia:
– cum cererea de hârtie a crescut, mai mult lemn este necesar pentru a o satisface. În multe din cazuri asta a însemnat pierderea a numeroase habitate naturale pentu faună şi nenumărate ecosisteme deoarece pădurile vechi, mature au fost înlocuite de plantaţii controlate, de obicei păduri de conifere ce cresc rapid. Lipsa de divesitate în rândul arborilor pe plantaţiile controlate a dus la un dezechilibru în întreaga zonă forestieră;
– folosind deşeuri de hârtie pentru a produce hârtie reciclată, problemele privind depozitarea deşeurilor s-au redus;
– pentru fiecare tonă de hârtie reciclată se salvează:
• cel puţin 30000 l de apă:
• 3000 – 4000 KW electricitate (destul pentru un apartament de 3 camere/an);
• 95% poluarea aerului;
– producerea de hârtie reciclată presupune între 28-70% mai puţină energie decât producerea de hârtie virgină şi presupune mai puţină apă;
– hârtia reciclată produce mai puţine emisii poluante în aer (95%) şi în apă. Hârtia reciclată nu este realbită în mod normal, dacă totuşi se albeşte se foloseşte oxigen şi nu clor. Asta reduce cantitatea de dioxine degajate în mediu;
– hârtia este un produs biodegradabil. Asta înseamnă că atunci când ajunge în gropile de gunoi în timp ce putrezeşte produce metan, un gaz greenhouse foarte puternic (de 20 ori mai puternic decât CO2). Încălzirea globală a început să fie o realitate acceptată din ce în ce mai mult la scară mondială, iar emisiile de CO2 şi metan trebuiesc reduse pentru a diminua efectele pe care acestea le au asupra mediului.

Mai multe produse promoţionale eco, mai multe idei pentru cadouri, găsiţi aici: //www.promotionaleverzi.ro .

S-a lansat un adevarat showroom online exclusiv cu produse promotionale “verzi”, realizate din materiale ecologice, reciclate si prin procedee care respecta natura si mediul inconjurator. Pentru ca a fi eco nu mai este un privilegiu, ci o necesitate.

Site-ul www.promotionaleverzi.ro gazduieste sub sloganul “Eco nu este o imagine, este o responsabilitate!” obiecte promotionale dintre cele mai originale, de o calitatea deosebita, ecologice, pentru clientii care doresc sa isi promoveze cu responsabilitate numele prin fiecare obiect care poarta marca produselor lor.

Doar un click pe www.promotionaleverzi.ro deschide un univers de obiecte si cadouri promotionale cu totul speciale si 100% ecologice.

* sursa: //www.stopco2.ro/2009/01/07/reciclarea-hartiei/

Bucuresti, 28.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *