free download 78 travel guides written by experts

K Tech – Ultra PRO ofera o noua placa video dedicata gamerilor

K Tech – Ultra PRO oferă în reţeaua de magazine Ultra PRO Computers, noua soluţie video de la Sapphire, HD 2900XT, vârf al gamei HD 2000.

HD 2900XT, dedicată segmentului high-end, beneficiază de suport hardware DirectX 10, ceea ce înseamnă că pasionaţii de jocuri se pot bucura de experienţa vizuală deosebită a aplicaţiilor  de ultimă generaţie.

Sapphire HD 2900XT redefineşte nivelul de performanţă în jocuri, şi datorită procesorului grafic R600 care rulează la o frecvenţă extrem de rapidă, de 740 MHz.

În ceea ce priveşte controllerul de memorie, în cazul HD 2900XT, acesta este mult mai performant, trecând de la 256 biţi la 512 biţi. Pentru utilizatorul final aceasta se traduce printr-o procesare mai rapidă în redarea noilor funcţii ale DirectX 10 chiar şi în cazul rulării unor jocuri la rezoluţie foarte mare.

În plus, prin intermediul tehnicii HDR (High Definition Range), contrastele din imaginile randate sunt de o calitate superioară. De asemenea, tehnologia Anti Aliasing, în premiera de 24X, oferă o nouă perspectivă a realităţii virtuale foarte aproape de cea reală, prin netezirea muchiilor, reducerea erorilor de texturare sau evitarea înceţoşării detaliilor.

HD 2900XT oferă suport nativ pentru tehnologia CrossFire, ceea ce înseamnă practic, dublarea puterii de calcul grafic, odata adăugată o a doua placă grafică similară.

Noua placă video este creată special pentru noile sisteme de operare Windows Vista, ceea ce permite accesul la interfaţa grafică  Aero.

O facilitate distinctivă a acestei plăci o reprezintă mufa HDMI (High Definition Multumedia Interface), prin intermediul căreia HD 2900XT oferă suport audio în format 5.1, hardware integrat pe placa video.

Specificaţii

Chipset: HD 2900 XT
Engine Clock: 750 MHz
Video Memory: 512 MB DDR3
Memory Clock: 1.65 GHz
Memory Interface: 512-bit
Bus: PCI-Express x16
RAMDAC: 2×400 MHz
Connectors: Dual DVI; VIVO (HDTV ready)
Thermal: Fansink
Support ATI CrossFire Technology
Support HDCP – High-bandwidth Digital Content Protection
Support Microsoft DirectX 10, Shader Model 4.0 and OpenGL 2.0

Bucuresti, 13.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *