Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Justitiarul italian Antonio Di Pietro va vorbi pe 23 octombrie in Aula Facultatii de Drept

din Bucuresti, in cadrul unui eveniment McCann/Thiess Conferences

Antonio Di Pietro, simbolul mișcării anticorupție ce a marcat lumea politică a Italiei anilor 90, va vorbi pe 23 octombrie la București despre lupta pentru dreptate. Evenimentul, dedicat profesioniștilor și aspiranților la o carieră în domeniul juridic, face parte din seria McCann/Thiess Conferences și este organizat cu sprijinul Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Spre finalul anilor 1980, Antonio Di Pietro a devenit faimos datorită metodelor revoluționare de investigare abordate, care presupuneau utilizarea unui computer pentru a compila și stoca informații despre indivizii implicați în infracțiuni. Astfel, el a descoperit o schemă sistematică de corupție, prin care oamenii de afaceri dădeau mită pentru a primi contracte guvernamentale.

Această descoperire a dus la arestarea unui lider al Partidului Socialist din Italia și, mai apoi, la implicarea tot mai multor oameni politici și de afaceri. Aceștia căutau întâlniri cu Di Pietro pentru a-i oferi informații și a încerca să evite propria arestare.

Operațiunea, ulterior numită Mani Pulite (Mâini Curate), i-a atras justițiarului amenințări și atacuri, acesta ajungând să se deplaseze numai escortat de către poliție, într-un automobil blindat. În anul 1994, Di Pietro s-a retras din cariera juridică și a început una politică, ocupând de-a lungul anilor poziții precum Ministru, Senator, membru al Parlamentului European sau lider-fondator al partidului Italia dei Valori (Italia Valorilor).

„România traversează în ultima perioadă o revoluție în ceea ce privește mișcarea anticorupție. Este un moment foarte important din istoria noastră și este nevoie de oameni vizionari și pasionați pentru a merge mai departe. Pentru ei ne-am dorit să-l aducem la București pe omul din spatele faimoasei operațiuni Mani Pulite.” – Adrian Thiess, unul dintre inițiatorii McCann/Thiess Conferences

„Suntem onorați că-l vom găzdui în Aula Facultății de Drept din București pe Antonio Di Pietro, o legendă vie a justiției internaționale. Sunt foarte rare evenimentele de asemenea anvergură dedicate profesioniștilor din domeniul juridic și ne bucurăm că, alături de McCann/Thiess Conferences, vom reuși să oferim tuturor celor interesați ocazia, poate unică în viață, de a-l asculta și de a-i pune întrebări acestui „justițiar” adevărat.” – Conf. Univ. Dr. Flavius Baias, Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității București

McCann Worldgroup Romania și Thiess Holding au lansat anul acesta seria de conferințe pe teme de leadership, educație, sport și inovație – McCann/Thiess Conferences. După American Heroes, A Leadership Lesson – evenimentul care i-a adus în România pe doi dintre cei mai apreciați militari americani – noua conferință, intitulată Justițiarul, îl va avea ca invitat special pe faimosul Antonio Di Pietro, una dintre figurile legendare ale justiției internaționale.

Bucuresti, 15.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *