free download 78 travel guides written by experts

Jurnalului Cultural, in direct de la Targul de carte BookFest

În transmisiune directă de la ROMEXPO, unde, în perioada 4-8 iunie, se desfăşoară cea de-a treia ediţie a Târgului de carte BookFest, Jurnalul Cultural vă va ţine la curent cu principalele evenimente organizate de edituri la târg, va realiza interviuri, va prilejui întâlnirea cu scriitori, editori, actori ai evenimentului cărţii.

„Echipa Jurnalului Cultural va fi prezentă la acest eveniment important pentru iubitorii de lectură cu un mini-studio propriu, de unde se vor transmite în direct cele 9 ediţii speciale ale Jurnalului Cultural”, ne-a spus Diana Dumitru, producător al ediţiilor speciale ale Jurnalului Cultural la BookFest. Miercuri, 4 iunie, orele 12.00, 16.30, 

Joi, 5 iunie, orele 12.00, 16.30, 

Vineri, 6 iunie, orele 12.00, 16.30, 

Sâmbătă, 7 iunie, orele 12.00, 16.30

Duminică, 8 iunie, ora 12.00

Jurnalul Cultural rămâne consecvent principiilor propuse la începutul grilei 2007-2008 şi anume, de a prezenta telespectatorilor săi cele mai importante manifestări culturale ale momentului. Dacă în anii trecuţi BookFest era reflectat de Jurnalul Cultural printr-o agendă zilnică, anul acesta vor fi nu mai puţin de 285 de minute în direct ale Jurnalului Cultural, transmise din standul TVR Cultural de la ROMEXPO. Cei trei redactori prezentatori Andra Gavril, Adriana Titieni şi Cătălin Sava, împreună cu cei cinci reporteri care relatează de la standurile din târg (Camelia Draghia, Roxana Iordache, Miruna Moraru, Claudia Robu şi Andrei Văcaru) reprezintă echipa Jurnalului Cultural, prezentă la acest eveniment important pentru iubitorii de carte.

„Nu vor lipsi recomandările de lectură, informaţii utile despre preţurile cărţilor şi, în mod special despre reduceri, minireportaje de atmosferă cu şi despre cititorii care vor veni la târg. Şi la BookFest, Jurnalul Cultural aduce în platou personalităţi de marcă, oameni care fac de fapt cultura în România zilelor noastre. Oameni, cu ajutorul cărora, încercăm să îndreptăm atenţia publicului nostru către fenomenul numit carte, cu toate variaţiunile sale moderne: audiobookul sau softul dedicat culturii scrise. Printre personalităţile care vor poposi în studioul Jurnalului Cultural amenajat în târg se numără Neagu Djuvara, Ion Buzatu, Radu Paraschivescu, Bogdan Ghiu, Sorin Antohi, Horia Roman Patapievici, Doina Jela, Cezar Paul Bădescu, Ioana Nicolae, Ioan T. Morar, Daniela Zeca Buzura, Carmen Muşat, Mircia Dumitrescu, Grigore Arsene. Am încercat să organizăm tematic impresionanta ofertă de evenimente de la BookFest 2008, astfel încât telespectatorii noştri să le poată alege şi gusta vizual, după bunul plac. În prima zi, între Orient vs Occident de la 12.00 la 12.30, Artă şi spiritualitate de la 16.30 la 17.00; joi 5 iunie, între Arhitectură, urbanism şi memorialistică, în ediţia de prânz, şi Carte istorică şi politică, în cea de după-amiază. Vineri, 6 iunie, vom avea Cartea pentru copii, de la 12.00 la 12.30, şi Femei în literatură, de la 16.30 la 17.00. Sâmbătă 7 iunie, la prânz, despre Mentalităţi, iar despre Audiobook şi colecţii de carte, de la 16.30 la 17.00, Duminică, de la 12.00 la 12.30, în ultumul Jurnal de la BookFest, despre Comunicare, psihologie, antropologie şi reclamă. În plus, spectacolul cărţii care stă să înceapă va fi dezvăluit în toată splendoarea sa, prin intervenţii surpriză, de la standurile editurilor prezente la târg”, a mai spus Diana Dumitru, producătoarea Jurnalului Cultural.

În premieră, la BookFest, va avea loc festivitatea de decernare a premiilor Uniunii Scriitorilor din România. Festivitatea va fi transmisă înregistrat de TVR 1 pe 6 iunie, de la 17.15. 

Bucuresti, 03.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *